Canada Only

Highway 1? Die kennen we al. Maar wist je dat Highway 2 ook héél gaaf is?

Highway 1
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze road trip loopt langs de noordelijke grens van Amerika en Canada en brengt je helemaal van west naar oost – of andersom.

Misschien klinkt Highway 2 als een verlengstuk van Highway 1 door Californië. In de werkelijkheid is niets minder waar. Highway 2 gaat niet door de Golden State en ook niet langs de kust. Het enige wat de twee met elkaar gemeen hebben, is dat ze beiden nogal slingeren.

Om te beginnen is Highway 2 véél langer. Deze trip brengt je namelijk van de staat Washington all the way naar de andere kant van Amerika. Afhankelijk van waar je begint, is Maine je begin- of eindpunt. De afstand? Een luttele 4.500 kilometer.

Route

Wat je onderweg ziet? Enorme nationale parken, kleine dorpjes en – mits je bereid bent een kleine aanpassing te doen – zelfs een stukje van Canada. De tocht start in Seattle, gaat via het Glacier National Park in de richting van het Superior National Forest, voert dwars door Canada’s Hiawatha National Forest en belandt uiteindelijk via de stad Burlington in het Acadia National Park.

De tocht is daarmee ook een leuke road trip voor iedereen die zoveel mogelijk staten wil zien. Je bezoekt namelijk achtereenvolgens Washington, Idaho, Montana, North Dakota, Minnesota, Michigan, Vermont, New Hampshire en Maine.

Wél moet je de nodige vrije tijd over hebben. Highway 2 rijden kost je minimaal drie weken – en zelfs dan moet je soms opschieten.

Boeken

Interesse in Highway 2 of een road trip die er op lijkt? Kijk dan hier voor het reisaanbod van verschillende Amerika-specialisten!