Afrika OnlyCanada Only

Oei… Meerdere Californische staatsparken gaan dicht nadat een deel van Highway 1 instort

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Highway 1 is gesloten. Een klein deel van het wegdek heeft het begeven, maar dat lag precies op het stuk dat leidde naar onder meer Pfeiffer Big Sur State Park.

Tip van ons! Rij Highway 1 vanuit San Francisco, zodat de passagiers het beste uitzicht op de oceaan hebben.

Highway 1 gesloten

Dit is Highway 1

Highway 1 is een iconische route langs de Californische kust. Hij start grofweg bij het plaatsje Carmel-By-The-Sea en eindigt ergens in de buurt van de wereldberoemde zeeolifanten van San Simeon.

De rotsachtige omgeving is, in combinatie met de prachtige stranden én de schilderachtige dorpjes die je onderweg tegenkomt, erg populair onder toeristen. En terecht.

Kortingscode! Highway 1 mag nu dan dicht zijn: het kan een van de hoogtepunten worden tijdens je roadtrip door het Amerikaanse Westen. Huur je bij Alamo? Gebruik dan de code ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Highway 1 gesloten

Hierom is Highway 1 gesloten

Hevige regenval heeft er echter voor gezorgd dat er een deel van het asfalt in de oceaan is terechtgekomen. Het gaat om een stuk wegdek in de buurt van de stad Monterey.

Het gevolg daarvan is dat een van de populairdere delen van Highway 1 momenteel aan beide kanten is gesloten. Dit betreft het stuk tussen Palo Colorado en Limekiln State Park.

Het is overigens verre van de eerste keer dat dit gebeurt. Highway 1 is helaas vaker slachtoffer van overstromingen en modderstromen die de weg op slot gooien. Sterker nog: een groot deel van de route was al gesloten vóór de hevige regenval plaatsvond. Daar komt nu dus deze sluiting bij.

Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de buurt van Monterey. Dat is namelijk een ideaal startpunt voor Highway 1 – mits ‘ie open is, natuurlijk.

Highway 1 gesloten

Deze staatsparken zijn dicht

Als gevolg hiervan zijn alle staatsparken in de regio Big Sur momenteel gesloten, inclusief daar gelegen campings. Het gaat om Andrew Molera State Park, Julia Pfeiffer Burns State Park, Limekiln State Park, Pfeiffer Big Sur State Park en Point Sur State Historic Park.

Wil je weten of Highway 1 tijdens jouw vakantie (weer) open is? Hou dan de website van de California Department of Transporation in de gaten.

Meer lezen? Check onze boeken in de webshop!