Canada Only

Highway 1 rijden? Sla déze bezienswaardigheden NIET over

Highway 1
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Toffe stops tijdens misschien wel de mooiste autoroute van de Verenigde Staten.

Monterey - Unsplash

Fisherman’s Wharf

Wie de San Francisco-versie van de Fisherman’s Wharf heeft gezien, komt hoogstwaarschijnlijk tot de conclusie dat deze weliswaar leuk, maar ook er-rug touristy is. Matter of fact: de lokale bevolking heeft er niet zoveel mee. 

Maar de Fisherman’s Wharf in Monterey – die is een stuk authentieker en vrij van I Went To California And All I Got Was This Lousy T-Shirt-taferelen.

Highway 1

Bixby Creek Bridge

Highway 1 wordt doorgaans de mooiste autoroute van Amerika genoemd. Hoewel wij denken dat er in Utah minstens zo fraaie trips zijn te vinden, kunnen we natuurlijk niet ontkennen dat het deel van de Pacific Coast Highway tussen Monterey en Santa Barbara haar charmes heeft. De Bixby Creek Bridge is wat ons betreft het gaafste punt.

[themify_layout_part slug=”leestips-californie”]

Santa Barbara - Unsplash

Stearns Wharf

Wie vanuit San Francisco begint aan de Highway 1 heeft het op den duur wel gehad met het besturen van een huurauto of -camper. Stearns Wharf in Santa Barbara is dan een welkome plaats om bij te komen van al het stuurgeweld. Het zonnige uitzicht op de oceaan krijg je er vanaf deze pier gratis bij.

Pfeiffer Beach - Unsplash

Pfeiffer Beach

Dit strand is alleen bereikbaar via een kronkelend weggetje vol oneffenheden in het wegdek, welke je ook nog eens mist als je het waagt om één keer met je ogen te knipperen. Waarom je al die moeite zou doen terwijl er zoveel andere, toffe stranden in de wijde omtrek liggen? Paars zand. We herhalen: paars zand.

Hearst Castle - Unsplash

Hearst Castle

Wie geld verdient als water, kan zichzelf wel een redelijk optrekje veroorloven. Wijlen mediamagnaat Rudolph Hearst liet de pony flink grazen toen hij Hearst Castle liet bouwen, hoog in de bergen boven San Simeon. 

Het interieur is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend. Zo heeft het kasteel een theater dat dusdanig kitscherig is dat de gemiddelde oma er nog voor zou bedanken (alle wanden zijn bekleed) en een biljartkamer die zo Game of Thrones-achtig aanvoelt dat er ieder moment een draak naar binnen kan vliegen.

[themify_layout_part slug=”reistips-californie”]

[themify_layout_part slug=amerika-only-nieuwsbrief]