Baseball

Baseball, of honkbal, is een van de grote drie in The States: de favoriete sporten van de doorsnee Amerikaan. De wedstrijden worden online en via televisie nauwlettend gevolgd. De voorkeur? Die gaat vanzelfsprekend uit naar een bezoek aan een ballpark. Lees verder voor antwoord op verschillende vragen over de sport, zoals hoe lang duurt een honkbalwedstrijd?

Direct naar
Een honkbalwedstrijd bezoeken
Waarom een honkbalwedstrijd bezoeken?
Hoe lang duurt een wedstrijd?

Baseball - Pixabay 2Een honkbalwedstrijd bezoeken

Boston Red Sox
Het baseball-seizoen start in Amerika in de zomer. Een van de gaafste stadions om zo’n wedstrijd te bezoeken, is Fenway Park. Dit stadion in Boston is het historische thuishonk van de Boston Red Sox. Een heilige plaats voor iedereen die tussen Boston en Provincetown, het uiterste puntje van het schiereiland Cape Cod, woont.

New York Yankees en New York Mets
De populariteit van The Sox stopt abrupt bij de staatsgrens met New York. De rivalen van de New York Yankees worden hier gesteund. Dat is overigens niet de enige honkbalclub uit NYC. De New York Mets is het tweede team uit de stad, hoewel die het qua prestaties en allure toch flink moeten afleggen tegen hun grote broer in het noorden van de stad.

Nog meer rivaliteit
De strijd tussen de Yankees en de Red Sox is overigens niet de enige broedertwist van het land. Der derby Chicago Cubs versus Chicago White Sox is nog zo’n Amerikaanse klassieker.

De gemoederen lopen soms ook hoog op wanneer de San Francisco Giants en de LA Dodgers elkaar ontmoeten. Het is in het verleden weleens voorgekomen dat spelers van beide teams elkaar te lijf gingen met knuppels.

Meer clubs
Andere, mooie stadions vind je elders in The States. Deze gigantische bouwwerken lokken bezoekers met allerlei moderne technieken. Arizona’s Chase Field beschikt bijvoorbeeld over een aantal zwembaden. Het Comerica Park in Detroit heeft een reuzenrad.

Baseball - Pixabay 2Waarom een honkbalwedstrijd bezoeken?

De regels van een honkbalwedstrijd zijn voor ons Nederlanders niet altijd even makkelijk te begrijpen. Dat maakt in principe niet uit, want een trip naar een stadion gaat om meer dan alleen het spel. Het draait ook om de unieke sfeer. De volksliederen en de optredens voor de wedstrijd maken ook deel uit van het spektakel. Het eten van een hot dog, de Fenway Frank, is in Boston een traditie die nog steeds in stand wordt gehouden. De tickets voor een wedstrijd zijn daarnaast niet heel duur, afhankelijk van de club die je bezoekt.

hoe lang duurt een honkbalwedstrijdHoe lang duurt een honkbalwedstrijd?

Ben je van plan om een baseball-wedstrijd in de USA te bezoeken? Het is, in dat geval, goed om antwoord te hebben op de vraag hoe lang duurt een honkbalwedstrijd. Deze wedstrijden kunnen namelijk erg lang duren. De vraag hoe lang duurt een honkbalwedstrijd precies is lastig te beantwoorden, maar gemiddeld komt de duur neer op zo’n drie uur.

Het antwoord op de vraag hoe lang duurt een honkbalwedstrijd hangt af van een aantal factoren. Een wedstrijd telt negen innings. Deze innings bestaan uit twee delen, omdat beide partijen een keer aa slag zijn. De duur van een inning hangt weer af van hoe lang het duurt voordat er drie spelers uit zijn. Dit gebeurt soms snel, maar soms ook weer totaal niet.

Het spel wordt nog eens verder vertraagd doordat, tijdens de wisseling van de ploegen, de pitcher moet worden ingegooid. Een duidelijk antwoord op de vraag hoe lang duurt een honkbalwedstrijd is dan ook niet te geven. Hou rekening met een tijdsduur van anderhalf tot vier uur. Ga hier echter ook niet vanuit. De langste wedstrijd ooit duurde namelijk acht uur…