Afrika OnlyCanada Only

Zo kom je héél dicht bij de letters van Hollywood

Hollywood Sign
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je de letters die samen H-O-L-L-Y-W-O-O-D spellen écht van dichtbij zien? Loop dan de Brush Canyon Trail om vlak achter de Hollywood-letters te belanden.

Er zijn bepaalde bezienswaardigheden waarvan je vooraf heel wat verwacht, maar die bij nader inzien eigenlijk helemaal niet zoveel voorstellen. In ieder geval niet qua grootte. We noemen Manneken Pis in Brussel. En we noemen ook de Mona Lisa in het Parijse Louvre – sorry, kunstliefhebbers.

Nu vallen de letters van The Hollywood Sign in Californië niet echt in deze categorie. Daar zijn ze simpelweg te groot voor.

Feit blijft wel dat veel reizigers ze van een behoorlijk afstand zien. Meestal vanachter de verrekijkers nabij de Walk of Fame. En ja – dan stellen ze inderdaad niet zo heel veel voor…

🇺🇸 We hebben de Brush Canyon Trail zelf ook gelopen en er een uitgebreid reisverslag van gemaakt. Lezen? Je vindt hem in het boek Amerika Stories, Vol. 1.

Hollywood letters
Foto: Anneloes Keunen

Wat is de Brush Canyon Trail?

Maar wat nou als we je vertellen dat er een relatief eenvoudige manier is om dichterbij – nee – véél dichterbij te komen? 

Daarvoor bestaat namelijk de Brush Canyon Trail. Dat is een wandeling die je vanuit Beverly Hills helemaal naar de top van Mount Lee brengt.

Inderdaad – naar Mount Lee. Niet naar Mount Hollywood. Anders dan je misschien zou verwachten, liggen de letters van The Hollywood Sign niet bovenop de gelijknamige berg.

Hollywood letters
Foto: Anneloes Keunen

Hoe zwaar is deze wandeling naar de Hollywood-letters?

Nu gaan we je ook niet vertellen dat je de Brush Canyon Trail eenvoudig is. Het blijft een wandeling van acht kilometer die behóórlijk de hoogte in gaat.

Maar onmogelijk? Dat is het zeker niet. We schatten dat je ongeveer anderhalf uur over de heenweg en één uur over de terugweg doet.

Drink daarbij voldoende en het moet allemaal wel goed komen.

Hollywood letters
Foto: Anneloes Keunen

Waar moet ik zijn om de Hollywood-letters te zien?

De Brush Canyon Trail start vlakbij Camp Hollywoodland. Zet 3000 Canyon Drive in Los Angeles, Californië in je GPS, parkeer de auto op een van de beschikbare plekken en volg de borden met daarop de naam van de Trail.

Let er hierbij goed op dat je de route naar de achterzijde van de borden volgt. Het is namelijk ook mogelijk om via de Brush Canyon Trail vóór de letters uit te komen, maar dan zie je ze van een stuk verder.

Bron: Amerika Stories, Vol. 1