Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Baseballwedstrijd bijwonen? Bezoek Target Field in Minneapolis!

Honkbal in Amerika
Photo by Brace Hemmelgarn with the Minnesota Twins, Courtesy of Meet Minneapolis
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Target Field werd door ESPN uitgeroepen tot het beste honkbalstadion van Amerika en is dé place-to-be wanneer je een wedstrijd honkbal in Amerika wilt zien.

Het bijwonen van een honkbalwedstrijd staat bij veel Amerika-reizigers hoog op de bucketlist. Dat snappen we ook wel. Er zijn maar weinig dingen Amerikaanser dan vier uur lang joelen naar je favoriete spelers onder het genot van een kleffe hotdog.

Opties zijn er wat dat betreft gelukkig genoeg. Je kunt kiezen voor een duel van de Yankees in New Yorks Yankee Stadium. Je kunt óók gaan voor een wedstrijd van de Boston Red Sox in Fenway Park. Maar wij vinden het leuk om de relatief onontdekte sportpareltjes eruit te vissen. 

En dat brengt ons bij Target Field in Minneapolis, Minnesota.

➔ Lees ook Mill Ruins Park: hoe de ruïne van een korenmolen langs de Mississippi een van Amerika’s gaafste stadsparken werd

Honkbal in Amerika
Photo by Brace Hemmelgarn with the Minnesota Twins, Courtesy of Meet Minneapolis

Honkbal in Amerika: wat is Target Field?

Target Field is het thuishonk – no pun intended – van de Minnesota Twins. Het stadion is nog vrij nieuw, want hij werd pas in 2010 geopend met een wedstrijd van de Twins tegen, jawel, de Boston Red Sox.

De Minnesota Twins spelen overigens in de Major Baseball League (MLB), het hoogste niveau in Amerika. Ze wonnen drie keer de World Series, al moeten we voor de laatste keer wel even terug in de tijd: naar 1991.

Oh – en inderdaad: het stadion is gesponsord door de supermarktketen Target.

Honkbal in Amerika
Photo by Wayne Kryduba, MLB Photographer with the Minnesota Twins, Courtesy of Meet Minneapolis

Wat kan ik hier doen?

De reden dat wij Target Field zo de moeite waard vinden, is omdat het stadion stukken moderner is dan haar collega’s in Boston en New York City. Het multifunctionele Target Field wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor allerlei events, zoals concerten. In de herfst van 2023 trad P!nk hier nog op. 

Het stadion is ook uitgebreid met Target Plaza: een verzameling restaurants en bars waar je jezelf samen met andere fans kunt voorbereiden op een wedstrijd van de Twins. Bijzonder: vanwege Target Plaza werd Target Field ook door PETA uitgeroepen tot Amerika’s beste honkbalstadion. Dit omdat ze hier veel meer veganistische items serveren dan in menig ander stadion.

Als je dat en méér allemaal wilt zien, raden we het je aan om een tour door het stadion te nemen: een Target Field Tour. Zo’n tour duurt negentig minuten en brengt je naar allerlei plekken waar de gemiddelde fan niet komt, zoals de Delta SKY360º Club en de Budweiser Roof Deck. 

De holy grail op dit gebied is natuurlijk het bijwonen van een wedstrijd. Dat kan als je tussen maart en oktober in Minneapolis bent. Het complete schema en de mogelijkheid om kaartjes te kopen vind je op de website van de Minnesota Twins.

Honkbal in Amerika
Lane Pelovsky (Courtesy of Meet Minneapolis)

Honkbal in Amerika: hoe kom ik in Amerika?

Plannen om naar Minneapolis te gaan? Skip Target Field zeker niet! Je vindt het stadion middenin de stad: 1 Twins Way in Minneapolis, Minnesota.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.