Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Zo bezoek je Horseshoe Bend, een iconische bocht van de Colorado River

Boy Tijbosch
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Horseshoe Bend, gelegen nabij Page, Arizona, is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Arizona.

Wat Horseshoe Bend zo bijzonder maakt, is de dramatische manier waarop de rivier een bijna perfecte hoefijzervormige bocht maakt in het landschap. Dit natuurlijke wonder is ontstaan door eeuwenlange erosie door de krachtige stroming van de Colorado River.

Vanaf het uitkijkpunt, dat op een klif van zo’n 300 meter boven de rivier ligt, heb je een spectaculair uitzicht op de diepblauwe rivier die omringd wordt door rood en oranje gekleurde rotsen. Het contrast tussen de kleuren en de serene kromming van de rivier maakt het een geliefde plek voor fotografen en natuurliefhebbers.

➔ Lees ook Ontdek Yaki Point: een ongerept uitzicht op de Grand Canyon

horseshoe bend arizona
Boy Tijbosch

Zo wandel je naar Horseshoe Bend

De wandeling naar het uitzichtpunt van Horseshoe Bend is ongeveer 1,2 kilometer heen en terug en relatief gemakkelijk, hoewel het pad zanderig en soms heuvelachtig is. Het is aan te raden om voldoende water mee te nemen en je te beschermen tegen de zon, vooral in de warme zomermaanden.

Bij het bereiken van het uitzichtpunt word je beloond met een panoramisch uitzicht dat zowel indrukwekkend als rustgevend is. Veel bezoekers kiezen ervoor om hier te blijven en te genieten van de zonsondergang, wanneer de kleuren van de rotsen nog intenser worden en de schaduwen lang over de canyon vallen.

➔ Hotel nodig? Page kan een goede uitvalsbasis zijn. Vergelijk hotels in Page of in de buurt hier!

horseshoe bend arizona
Boy Tijbosch

Dit kan je nog meer doen in de buurt

Voor de avontuurlijke types zijn er mogelijkheden om de Colorado River zelf te verkennen. Er worden diverse rafting-tochten aangeboden die langs Horseshoe Bend komen, wat een uniek perspectief biedt vanaf het water. Deze tochten variëren van rustige, schilderachtige drijftrips tot opwindende whitewater rafting-ervaringen.

➔ Naar Horseshoe Bend? Vanuit Nederland vlieg je makkelijk met een overstap naar Phoenix.  De goedkoopste vliegtickets vind je hierBoek je huurauto bij Alamo. Gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% korting op het totaalbedrag.

horseshoe bend arizona
Boy Tijbosch

Zo bereik je Horseshoe Bend met de auto

Horseshoe Bend ligt op ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Page, Arizona. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto via Highway 89. Er is een parkeerplaats bij de ingang van het pad naar het uitzichtpunt, waar je je voertuig kunt achterlaten terwijl je de korte wandeling naar de rand van de canyon maakt.

➔ Al in Amerika geweest? Check onze nieuwe SpaarShirts in de webshop!