Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is Hot Springs National Park: de beroemdste heetwaterbronnen van Amerika

Hot Springs National Park - Tourism Arkansas
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het indrukwekkende Hot Springs National Park in de staat Arkansas telt 47 warmwaterbronnen – en die hebben weer gezorgd voor véél spa’s en badhuizen in de nabije omgeving.

Sommigen komen voor de genezende en schijnbaar zelfs therapeutische werking van het water. Anderen vinden het gewoon een heel mooi natuurgebied. Feit blijft dat Hot Springs National Park in Arkansas populair is.

Het park ligt in de stad Hot Springs, onder de rook van de Ouachita Mountains. En waar Yellowstone National Park vaak claimt Amerika’s oudste nationale park te zijn, is dat eigenlijk niet helemaal waar. De warmwaterbronnen van Hot Springs National Park werden namelijk al veel eerder door de overheid beschermd. Reden: te mooi. Er was toen alleen nog geen National Park-systeem. Vandaar dat Yellowstone er toch met de eer vandoor ging.

Hot Springs National Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Wat is er te zien in Hot Springs National Park?

Anyway – het park lijkt niet op wat je in eerste instantie verwacht van iets dat de toevoeging – National Park draagt. Daar is het natuurgebied simpelweg te klein voor. Sterker nog: het is het kleinste nationale park van Amerika.

Dat neemt niet weg dat Hot Springs National Park evengoed relatief fors en bovenal indrukwekkend is. Je kunt er prima hiken – uiteraard langs de beroemde hot springs zelf. Je ziet dan onder meer de varianten die Native Americans gebruikten voor medische doeleinden. Dat gebeurde dan in zogenoemde log cabins die her en der ook nog te zien zijn.

Het gebied zelf is heuvelig en vallei-ish en staat er met name in de herfst fraai bij. Als je naar de Hot Springs Mountain Tower (foto) rijdt, word je getrakteerd op een mooie view over dit alles.

Hot Springs National Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Waar zijn de badhuizen?

Zoals eerder gesteld, staat Hot Springs National Park ook bekend om zijn spa’s en badhuizen. Of gewezen spa’s en badhuizen – moeten we eigenlijk zeggen.

Daarvoor moet je naar Bathhouse Row. Een gebied dat ooit één groot kuuroord was: een reeks badhuizen die in 1974 werd toegevoegd aan het National Historic Register.

Anno nu is er ééntje toegankelijk voor het grote publiek. Dat is het Fordyce Bathhouse dat ook functioneert als een bezoekerscentrum voor het nationale park én een museum.

Hot Springs National Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Kan ik zelf gebruikmaken van een spa?

‘Kan ik zelf dan helemáál nergens in een bad stappen?’

Oh – jawel. Niet in de warmwaterbronnen die we eerder noemden. Die zijn simpelweg te heet.

Maar in het Buckstaff Bathhouse kan dat wel. Dit is de enige spa die daadwerkelijk gebruikmaakt van het water uit de bronnen van het nationale park.

Het adres: 101 Reserve Street in Hot Springs, Arkansas.

Hot Springs National Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]