Afrika OnlyCanada Only

Zoek

In dit hotel in Nevada komen mensen uit de hele wereld bijeen om over UFO’s en aliens te praten

Little A'Le'Inn, Rachel
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We hebben graag de mooiste en meest lovende woorden over voor alle Amerikaanse bestemmingen. Maar het plaatsje Rachel in Nevada kunnen we écht niet anders omschrijven dan als een gehucht. Het ligt middenin de woestijn, er wonen maar vijftig mensen en hét hoogtepunt is de plaatselijke herberg. En toch is Little A’Le’Inn, zoals laatstgenoemde heet, absoluut een bezoek waard. Dit hotel annex restaurant is namelijk dé place-to-be voor iedereen die heilig gelooft in een buitenaards bestaan.

Van het lunchmenu tot het interieur van de bijbehorende gift shop. In Little A’Le’Inn draait werkelijk alles om groene mannetjes en vliegende schotels. De muren hangen er vol met krantenknipsels van berichten waarin wordt geclaimd dat er een UFO is gespot.

Je hebt daarnaast grote kans dat deze berichtgevers zelf aan de bar zitten. Hier komen alien hunters van over de hele wereld bijeen om de laatste sightings te bespreken.

Area 51

Het is geen toeval dat juist dit krakkemikkig ogende hotel daarvoor wordt uitgekozen. Het dorpje Rachel is namelijk de laatste vorm van beschaving voor je het terrein van Area 51 oprijdt. Voor wie niet bekend is met Area 51: dit is mogelijk de meest streng bewaakte militaire basis van The States. Mede daardoor zijn sommige Amerikanen ervan overtuigd dat er hier iets uiterst mysterieus plaatsvindt. In Rachel weten ze het zeker: Area 51 huisvest iets buitenaards. En daardoor staat alles in het dorpje in het teken van aliens.

Little A'Le'Inn, Rachel
Travel Nevada

Rachel

Rachel ligt in de Nevada Desert en is totaal verlaten. Het dichtstbijzijnde tankstation? Die vind je zo’n vijftig mijl verderop. Het plaatsje is van oorsprong, net als veel andere bestemmingen in Nevada, een mijnstad.

De laatste mijn verdween echter in 1988, waarna een massale leegloop van inwoners plaatsvond. De huidige, ruim vijftig bewoners zijn als laatst overgebleven en houden de reputatie van Rachel hoog. Little A’Le’Inn speelt daarin een belangrijke rol.

Meer over Little A’Le’Inn? In Amerika Only Magabook 3 vind je een interview met de eigenaresse van het hotel.

Wil je Rachel en Little A’Le’Inn bezoeken? Doe dan een road trip over de Extraterrestrial Highway. Deze route loopt van Crystal Springs naar Warm Springs en passeert onder meer Rachel en Area 51. Regel hiervoor een fly-drive vanuit Las Vegas. Hotels bijboeken kan via Booking.com en Trivago. Een losse huurauto boek je via Sunny Cars en Holiday Cars.

Little A'Le'Inn, Rachel
Foto: Travel Nevada
Little A'Le'Inn, Rachel
Travel Nevada
Little A'Le'Inn, Rachel
Travel Nevada