Canada Only

Howdy! 5 steden die je kennis laten maken met Texas

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Reizigers die overwegen naar Texas te gaan zijn soms wat huiverig voor wat ze daar aantreffen. Wapens, cowboys, conservatieve Texanen: allemaal redenen om toch een andere bestemming uit te zoeken. Maar de Lone Star State is zoveel meer dan ranches en cowboyhoeden. Bovendien zijn de Texanen zelf uiterst gastvrij en vriendelijk. Wil je naar Texas? Dan zijn déze bestemmingen goede plekken om de staat te leren kennen!

1.    DALLAS

Dallas, Texas is een stad zoals je van een Amerikaanse stad mag verwachten: veel hoogbouw, daaromheen laagbouw en een stadshart met uiteenlopende attracties. De Grand Prairie Premium Outlets en Park Lane zijn beiden een walhalla voor shoppers, terwijl de Southfork Ranch een must-see is voor fans van de serie Dallas.


2.    AUSTIN

Austin is de Texaanse hoofdstad. De plaats heeft een ander karakter dan Dallas – hier zijn de bars en restaurants tot laat geopend en is het eten van een echte t-bone steak nooit onmogelijk. Bovenal is Austin een echte muziekstad. In de saloons staan iedere avond verschillende bands en acts op de bühne.


3.    HOUSTON

De grootste stad van Texas? Dat is Houston – een bijzondere plaats waar kunst een centrale rol vertolkt. Zo vind je in het Museum District alleen al negentien (!) musea met de meest uiteenlopende exposities.


4.    SAN ANTONIO

San Antonio wordt door velen de gezelligste stad van Texas genoemd. Dat komt mede door de Riverwalk – een soort gracht die als een slang door San Antonio kronkelt en overal terrasjes en restaurants achterlaat. De historische Alamo is eveneens een must-see.


5.    FORT WORTH

Fort Worth grenst aan Dallas en oogt compleet anders dan haar grote broer. Deze stad is op-en-top Texaans, inclusief cowboys en andere Wild West-taferelen.Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

TEXAS BEZOEKEN

Naar Texas? Dan raden we het je aan om in Dallas te beginnen en te eindigen en daarbij bovenstaande steden allemaal aan te doen. Wil je daarbij alles geregeld hebben? Bekijk dan eens deze road trip. Je vluchten, hotels en auto zijn bij de aantrekkelijke prijs inbegrepen. Kijk hier voor méér informatie!