Afrika OnlyCanada Only

Hurricane Ian: dit moet je weten als reiziger

Orkaan - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Verschillende luchthavens en themaparken in Florida zijn momenteel gesloten als gevolg van de storm.

Hurricane Ian maakte op woensdag 28 september een zogeheten landfall in Florida. De storm ging gepaard met windsnelheden van ruim 250 kilometer per uur en een gevaarlijke stijging van de zeespiegel.

Luchthavens

Daardoor zijn meerdere vliegvelden in Florida nu dicht. Dit geldt voor de luchthavens in Orlando, Tampa, St. Pete-Clearwater en verschillende, kleine varianten in het zuidwesten van de staat.

Miami International Airport is nog wel open, al raadt het vliegveld mensen aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor updates. Veel vluchten zijn deze week gecanceld.

Themaparken

Disney World sloot gisteren eveneens de deuren voor haar vier themaparken, twee waterparken en het winkel- en entertainmentcentrum Disney Springs. De parken blijven ook vandaag dicht. Er is een kleine kans dat Disney Springs vandaag weer opent, hoewel we daar niet op hoeven te rekenen.

Het Universal Orlando Resort bracht een statement naar buiten waarin ze verklaarden dat hun themaparken en de CityWalk vandaag eveneens gesloten zijn.

Cruises

Verschillende cruises over onder meer de Golf van Mexico hebben hun routes aangepast als gevolg van Hurricane Ian. Dat geldt onder meer voor de schepen The Norwegian Sky, MSC Seashore, Carnival Ecstasy en Carnival Glory, zo meldt CNN.

Hurricane Ian

Hurricane Ian is de tweede orkaan in korte tijd, nadat Hurricane Fiona eerder een grote schade toebracht aan onder andere Puerto Rico.

De storm heeft in Florida flink huisgehouden. Zo is bijvoorbeeld het dak van een middelgroot ziekenhuis eraf gevlogen.

Sommige kustplaatsen in Florida zijn daarbij getroffen door een stormvloed van ruim 3,5 meter hoog. Naar schatting hebben twee miljoen Amerikanen momenteel geen stroom.

Hurricane Ian werd gevoed door het warme water van de Golf van Mexico. Hij groeide daardoor uit tot een catastrofale orkaan uit de vierde categorie. Ian is inmiddels afgezwakt naar categorie 1, wat nog steeds gepaard gaat met windsnelheden van 145 kilometer per uur.

Bronnen: Travel + Leisure, CNN, AD en Ben’s Orlandotips

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen