Canada Only

Idaho

Idaho - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Idaho grenst in het westen aan zowel Washington als Oregon. Beiden vooruitstrevende staten met progressieve steden als Portland en Seattle. Je zou misschien zeggen dat Idaho daar als buurman wel iets van heeft meegekregen… Niets is minder waar. Het lijkt op sommige plekken in Idaho zelfs alsof de tijd heeft stilgestaan: hier is niets belangrijker dan aardappelen, appeltaart en God. Lees verder voor meer over de verschillende Idaho bezienswaardigheden.

Direct naar

Idaho bezoeken
Yellowstone National Park
Zuid-Idaho
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
West-Idaho en de Idaho Panhandle
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Coeur d’Alene
Praktische info
De tijd in Idaho
Het weer in Idaho

[affiliate location=”idaho” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”idaho” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”idaho” type=”ticketlinks”]

Yellowstone National Park - PixabayIdaho bezoeken

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het enige park van de Verenigde Staten dat in drie staten valt: Wyoming, Montana en Idaho. Het deel in Idaho is niet heel groot en wie Yellowstone bezoekt, gaat waarschijnlijk naar het Wyoming-deel.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]

Check voor meer info over deze bestemming onze pagina over Yellowstone National Park!

Idaho - PixabayZuid-Idaho

Wie zóveel aardappelen wil zien dat je aan het einde van je trip voorlopig geen pieper meer toucheert, is in Idaho op zijn of haar plaats. We willen de Gem State best graag met iets anders associëren, maar potato salad, potato skins en potato soup verschijnen hier écht vaak op de menukaarten. Verandering is echter onderweg. De staat, die in het zuiden grenst aan Nevada en Utah, laat het agrarische karakter steeds vaker varen. De hoofdstad Boise hoort bij de beste Idaho bezienswaardigheden en wordt langzaam maar zeker iets funkier.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Idaho Falls Idaho Temple
De Mormoonse stad Idaho Falls is een ideale bestemming voor reizigers op doortocht naar Wyomings Grand Teton National Park. De stad is vernoemd naar de gelijknamige watervallen die door een indamming niet meer zijn te bezoeken. De Idaho Falls Idaho Temple is wél te zien. Deze stad wordt namelijk, net als Salt Lake City in Utah, gekenmerkt door de aanwezigheid van mormonen. Deze gigantische tempel is voor dit geloof een centraal punt.

Idaho State Capitol Building
Boise is de opvallend groene hoofdstad van Idaho. Een van de Idaho bezienswaardigheden die eigenlijk meer bekend staat om natuurlijke bestemmingen die zich zowel binnen als buiten de grenzen van de stad bevinden. Het Idaho State Capitol Building is een uitzondering. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden van Idaho komen bijeen in een fraai gebouw dat gelijkenissen vertoont met het Capitol in Washington DC.

Natuur

Craters Of The Moon National Monument & Preserve
We noemen Craters Of The Moon voor het gemak maar even een park, maar in werkelijkheid is er niet veel te vergelijken met dit bizarre landschap dat écht op de maan lijkt. Dat is allemaal het resultaat van duizenden vulkanische uitbarstingen door de jaren heen. De kraters zijn nu onderdeel van een groot recreatiegebied. Hiken een van de belangrijkste activiteiten is. Talloze wandelpaden gaan door de lavavelden die zo’n dertienduizend jaar geleden zijn gevormd. Craters Of The Moon wordt ondanks de uitstraling bewoond door een flink aantal zoogdieren. Het bijbehorende bezoekerscentrum showt je de beste routes en vertelt je alles over de beesten die het gebied hun thuis noemen. Een van de gaafste Idaho bezienswaardigheden.

Shoshone Falls
Shohone Falls is qua allure is het misschien geen Niagara, maar de 65 meter hoge waterval mag er ook absoluut zijn. Deze versie is stiekem hoger dan de exemplaren in New York. Een watervalletje kijken kan bovendien nooit kwaad – toch? Je vindt dit gave exemplaar in het gelijknamige Shoshone Falls Park nabij het plaatsje Twin Peaks.

Julia Davis Park
New York City heeft Central Park, Boise heeft het Julia Davis Park. Dit enorme stadspark is het groene hart van deze hoofdstad en in het bezit van onder meer een rozen- en dierentuin.

Idaho - PixabayWest-Idaho en de Idaho Panhandle

Rij richting het noorden en je komt terecht in een streek die de Idaho Panhandle wordt genoemd. Je vindt hier geen Idaho bezienswaardigheden als canyons en aardappelen, maar dichte bossen, diepe meren en een opvallend veel werkgelegenheid voor houthakkers in spé.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Dog Bark Park Inn

Dit is misschien wel Amerika’s vreemdste hotel: een bed-and-breakfast – in de vorm van een reusachtige schapendoes. Dog Bark Park Inn het geesteskindje van het echtpaar Dennis en Frances Conklin. Het pand moest eerst functioneren als aandachtstrekker voor de kunstwerken, uiteraard in de vorm van honden, die het duo ook maakt. Dat idee evalueerde na verloop van tijd naar dat van een hotel.

De constructie is hetzelfde als dat van een regulier huis. Water- en stroomleidingen lopen via de achterpoten en de oren zijn van tapijt – ze wapperen als het waait. De accommodatie telt één kamer met twee slaapgebieden heeft: een in het lichaam en een in de kop. Je hebt er daarnaast een eigen badkamer en, vanaf het balkon, een prachtig uitzicht op de omgeving.

[affiliate location=”dog-bark-park-inn” type=”tradetracker”]

Natuur

Hells Canyon National Recreation Area
De Hells Canyon National Recreation Area bevindt zich voor een deel in Idaho én een deel in Oregon. Het is een van Amerika’s meest onontdekte, maar ook fraaie Idaho bezienswaardigheden.

Dat ‘ie relatief onbekend is, is ook niet heel vreemd. Het natuurgebied, dat wordt beheerd door het Wallowa-Whitman National Forest, ligt behoorlijk afgelegen. Wie er toch wil komen en zich aan de Idaho-zijde van de bevindt, kan het beste de Hells Canyon Scenic Byway pakken. Dit is een trip van 35 kilometer die begint op de Oxbow Bridge nabij het plaatsje Homestead. Hij eindigt bij de Hells Canyon Dam.

Deze dam is verantwoordelijk voor de regulering en ontwikkeling van het Hells Canyon Reservoir en de exacte grens tussen de twee staten.

[affiliate location=”hells-canyon-national-recreation-area” type=”ticketlinks”]

Idaho - PixabayIdaho bezienswaardigheden: Coeur d’Alene

Verkies je luxe boven slapen in een knap geconstrueerde viervoeter? Rij dan door naar Coeur d’Alene. Dit is een exclusieve vakantiebestemming in het noorden van Idaho. Het plaatsje wordt omringd door een aaneenschakelingen bergen, bossen en meren en scoort vooral goed onder avontuurlijke reizigers van rijke komaf.

De bekendste bezienswaardigheid hier is het gelijknamige resort, waar veel golfers op afkomen. Dit komt name omdat de hier aanwezige golfbaan beschikt over ‘s werelds enige hole die drijft in het water. Een van de gaafste Idaho bezienswaardigheden in Coeur d’Alene die voor iedereen is weggelegd, is Tubbs Hill. Dit is in de zomer een ideale plek voor een wandeling door de dichte bossen van de staat, maar in de winter één grote skiheuvel.

Idaho - PixabayPraktische info

De tijd in Idaho

De tijd in Idaho scheelt acht uur met die van Nederland. Het is er acht uur eerder.

Het weer in Idaho

Het weer in Idaho ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 0 graden Celsius
Weinig neerslag

Februari
Rond de 5 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Weinig neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Bijna geen neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Bijna geen neerslag

Oktober
Rond de 20 graden Celsius
Bijna geen neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Weinig neerslag

December
Rond de 0 graden Celsius
Weinig neerslag

[affiliate location=”idaho” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”idaho” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”idaho” type=”ticketlinks”]