Canada Only

IJshockeyers in Yankee Stadium

New York I
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Yankee Stadium wordt normaal gebruikt voor honkbalwedstrijden, maar afgelopen zondag werd er geijshockeyd in het roemruchte stadion in New York.

door Remco Tervoort

Onder barre omstandigheden troffen de New York Rangers en New Jersey Devils elkaar voor een wedstrijd in de NHL. Voor het eerst in de geschiedenis stonden er twee teams uit de Amerikaanse ijshockeycompetitie tegenover elkaar in het stadion van de New York Yankees. Vanwege de zonneschijn moest het duel bijna drie kwartier worden uitgesteld, maar uiteindelijk werd zondagmiddag de puck in beweging gebracht.

50.000 TOESCHOUWERS

Devils-keeper Martin Brodeur sprak van een gedenkwaardige ervaring: ‘Het was ongelooflijk’. Ruim 50.000 toeschouwers trotseerden de kou (het vroor enkele graden in ‘The Big Apple’) en halverwege de wedstrijd begon het zelfs te sneeuwen. Geheel in de stijl van een American Football-duel wonnen de Rangers met 7-3 van de Devils. Aanstaande woensdag spelen de Rangers opnieuw in het ballpark in de Bronx. Dan is rivaal New York Islanders de tegenstander.