Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Ik ga naar New York City, maar het regent daar! Wat nu?

New York - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Geen zorgen. Ook op een regenachtige woensdagmiddag kun je jezelf in NYC meer dan uitstekend vermaken. Vijf suggesties!

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

American Museum of Natural History, New York City
Foto: Marley White via NYC & Company

Bezoek een museum

Want die zijn er in New York natuurlijk meer dan genoeg. Aanraders voor kunstliefhebbers zijn het Guggenheim Museum en het Museum of Modern Art. Meer natuurhistorisch aangelegd? Ga dan naar het American Museum of Natural History. En hoewel het natuurlijk geen vrolijke expositie is, is het National September 11 Memorial & Museum mogelijk de meest indrukwekkende tentoonstelling van de hele stad.

[affiliate location=”solomonrguggenheimmuseum” type=”ticketlinks”]

[affiliate location=”museumofmodernart” type=”ticketlinks”]

[affiliate location=”americanmuseumofnaturalhistory” type=”ticketlinks”]

[affiliate location=”911memorialmuseum” type=”ticketlinks”]


VrijheidsbeeldVerken het Vrijheidsbeeld

Wanneer het regent is het niet echt een aanrader om Lady Liberty van buitenaf te bewonderen. Tip: ga naar binnen ervaar het Vrijheidsbeeld op een hele andere manier.

Wil je hier liever geen geld aan besteden? Dan is de veerpont naar Staten Island een alternatief. Deze vaart vlak langs het beeld en is bovendien waterproof.

[affiliate location=”hetvrijheidsbeeld” type=”ticketlinks”]


Verenigde Naties - PixabayBezoek de Verenigde Naties

Veel New Yorkers zijn zélf nog nooit bij de Verenigde Naties geweest. Wees ze een stapje voor en breng ze een bezoek, inclusief begeleide tour. Let op: deze rondleidingen worden niet gegeven in het weekend.


Grand Central TerminalGa naar Grand Central Terminal

Hét station van de stad is misschien niet een plaats waar je als bestemming aan denkt. Feit is echter dat Grand Central Terminal veel meer is dan alleen een plaats waarvandaan treinen vertrekken. Je kunt er bijvoorbeeld een audiotour nemen en van alles te weten komen over de historie van het pand. Het is ook mogelijk om aan te schuiven bij een van de vele restaurants in het Dining Concourse van de Terminal. Of zoek naar The Campbell: nu een bar, maar in het verleden een kantoorpand én een saloon.


New York Public Library 2 - PixabayBreng de stadsbibliotheek een bezoek

De schitterende New York Public Library is een prima bestemming wanneer het buiten regent, sneeuwt of gewoon ijskoud is. Kies een van de majestueuze leeszalen uit, haal een boek, magazine, krant of tablet tevoorschijn en ga weer naar buiten op het moment dat het weer minder erbarmelijk is. Welke leeszaal je moet kiezen? Tip: ga voor de Stephen A. Schwarzman Building. Da’s het exemplaar met de leeuwen voor de deur.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]