Canada Only

In 45 minuten van San Francisco naar Los Angeles? De Hyperloop moet het mogelijk maken

San Francisco en Los Angeles - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het bedrijf Virgin Hyperloop van Richard Branson heeft een interessante video gedeeld, waarin het een en ander is te zien.

Maak kennis met de Virgin Hyperloop. Een potentieel transportmiddel waarmee je, sneller dan een vliegtuig, tussen twee steden kunt reizen. Dat klinkt allemaal héél futuristisch – en dat is het ook. En toch zijn ze er bij Virgin al jaren mee bezig. Het doel? Reizen die nu nog uren in beslag nemen inkorten tot kwesties van minuten. 

Ter illustratie: de Virgin Hyperloop moet de reistijd tussen San Francisco en Los Angeles beperken tot een luttele driekwartier.

[themify_layout_part slug=”leestips-californie”]

Video

Die plannen zijn misschien niet helemaal nieuw, maar de beelden die Virgin onlangs heeft gedeeld, zijn dat wel. Daarin zien we hoe passagiers arriveren bij een zogenoemde Hyperloop Portal: een soort futuristische variatie op een busstation.

Daar stappen ze aan boord van zogenoemde Pods. Deze Pods brengen hen, met een snelheid van bijna duizend kilometer per uur, via een lagedrukbuis van Bestemming A naar Bestemming B. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een fenomeen genaamd magnetic levitation – magnetisch zweven.

De Pods zelf zijn licht van kleur, voorzien van stoelen en gestyled met hout- en groenaccenten. Verschillende schermen laten reizigers weten hoe hard ze gaan en hoelang het nog duurt voor ze op de plaats van bestemming aankomen.

Over eventuele kosten voor een retourtje wordt niet gesproken. Bekend is echter dat Virgin Hyperloop hoopt op een lagere prijs dan een vliegticket. Men moet rekening houden met de prijs die je anders aan benzine kwijt bent.

Toekomst van de Hyperloop

Of de Hyperloop er écht gaat komen? Bij Virgin denken ze van wel. De organisatie hoopt dat ze in 2025 over de benodigde veiligheidscertificaten kunnen beschikken. Ze mikken op 2030 voor een start van commerciële reizen, bijvoorbeeld die tussen Los Angeles en San Francisco.

Virgin heeft ook al verschillende tests gedraaid met de Hyperloop, zelfs met mensen aan boord. Toen ging het echter om snelheden van 160 kilometer per uur. Niet duizend.

Maar zakenman en Virgin-oprichter Richard Branson zelf is optimistisch over de plannen. Hij noemde de eerdere tests ‘succesvol’. ‘We hebben laten zien dat innovatie de manier waarop we leven, werken en reizen in de komende jaren kan veranderen’, aldus Branson.

[themify_layout_part slug=”reistips-californie”]

Meer Hyperloops

Overigens is er niet alleen in Amerika aandacht voor dit soort fenomenen. Japan maakt al gebruik van magnetisch zweven in het openbaar vervoer. 

Ook in ons eigen Nederland wordt aan dit soort projecten gewerkt. Dat moet er onder meer voor zorgen dat we in negentig minuten van Amsterdam naar Parijs kunnen reizen.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part slug=amerika-only-nieuwsbrief]