Afrika OnlyCanada Only

Zoek

In déze herberg in New Hampshire is het IEDERE dag Kerstmis!

Kerst
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hotels en herbergen die 365 dagen per jaar Kerstmis vieren: ze zijn populairder dan ooit. Postten we vorige maand al iets over DIT feestelijke hotel in Tennessee, blijkt er nu elders in The States nóg zo’n accommodatie te zijn.

De naam? Christmas Farm Inn. Je vindt ‘m in Jackson, New Hampshire: een bed and breakfast waar Kerstmis niet beperkt blijft tot december, maar het hele jaar door wordt gevierd.

Een knisperend haarvuur, de geur van dennennaalden en een algemene sfeer van wat de Amerikanen ‘Holiday Cheer’ noemen: hier vind je het allemaal. Het hotel ligt een beetje op een a-typische locatie voor Nederlandse reizigers, maar is een ideaal resort voor hikers die New Hampshire’s White Mountains willen verkennen.

Inrichting

In tegenstelling tot het resort in Tennessee wacht de Christmas Farm Inn tot eind december met het aanbrengen van de meest uitbundige decoraties. Dat betekent niet dat je tijdens de rest van het jaar helemaal geen Kerst tegenkomt – in tegendeel. Alleen al vanwege de naam is de b&b het haar gasten min of meer verplicht feestelijke versiersels op te hangen. De Christmas Farm Inn heeft deze te danken aan het feit dat de boerderij ooit als kerstcadeautje werd doorgegeven.

Het leukste aan de Christmas Farm Inn is dat het hotel, naast haar traditionele kamers, ook zogenaamde cottages aanbiedt. Deze supergave hutjes liggen verspreid over het terrein en wanen je even in de tijd waarin ze zijn gebouwd: tijdens het einde van de jaren 1700.

Omgeving

De heuvelachtige omgeving van de White Mountains is volgens Amerikanen een van de gaafste regio’s in het Amerikaanse oosten. De beste tijd van het jaar om ze te bezoeken. Dat is, vanwege de Indian Summer, de herfst óf de winter. Tijdens laatstgenoemde is het natuurlijk megakoud, maar wordt er zóveel geskied, gesnowboard en gesleed dat je de lage temperaturen snel vergeet.

Hotel boeken

Dit hotel boeken? Kijk dan hier!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Emily Griffin (@griffinwolf2008) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door A n n i e ✨💜🎶 (@annie.likethemusical) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joan Bing (@mrsbing) op