Afrika OnlyCanada Only

Zoek

In Disney World, Florida willen ze een einde maken aan ALLE wachtrijen

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

Een plaats in de wachtrij reserveren zónder daadwerkelijk in de rij te gaan staan. Dat klinkt als hét middel om een einde te maken aan de traditionele wachttijden voor een attractie. Maar is het ook haalbaar? Disney World vindt van wel. Daarom werkt het resort nu aan zogenaamde virtuele wachtrijen. Met andere woorden: je gaat naar een attractie, haalt een virtuele ketting op, vermaakt je elders in het park en keert terug naar de rit zodra je ketting begint te zoemen. Ideaal!


Foto: Matt Stroshane

Momenteel maakt Disney World gebruik van de FastPass+, waarbij je het snel doorlopen van een wachtrij veilig stelt door na aankomst in het park een reservering voor de attractie in kwestie te maken. Daar lijkt dus binnenkort een einde aan te komen. Het grote verschil tussen de virtuele wachtrij en de FastPass+ is dat eerstgenoemde niet digitaal gaat: je moet denken aan het systeem van pagers in een restaurant.


Foto: Preston Mack

Helemaal nieuw zijn de virtuele wachtrijen niet. Disney gebruikt al een soortgelijk systeem bij onder meer de Dumbo-attractie in Magic Kingdom. Het nieuwe systeem wordt begin april getest bij de glijbanen Downhill Double Dipper, Slush Gusher en Summit Plummet in het waterpark Blizzard Beach én bij de nieuwe attractie Miss Adventure Falls in Typhoon Lagoon.


Foto: Kent Philips

Het feit dat Disney zo'n haast maakt met het invoeren van virtuele wachtrijen, heeft alles te maken met een recente aankondiging van rivaal Universal Studios. Dat park liet weten haar nieuwe waterpark, Volcano Bay, volledig te voorzien van het nieuwe systeem. Het lijkt erop dat Disney gebrand is om elk mogelijk voordeel van Universal teniet te doen.