Canada Only

In Idaho kun je slapen in een gigantische aardappel – mét jacuzzi

Aardappelen - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De staat Idaho staat bekend om bestemmingen als de Hells Canyon en National Monuments als Craters of the Moon. Maar er is nóg iets dat Amerikanen associëren met deze staat…

[affiliate location=”idaho” type=”amerikanl”]

…aardappels, om precies te zijn. Ze worden hier massaal verbouwd – en dat weet ook de eigenaresse van déze Airbnb net buiten de stad Boise:

Dit bericht bekijken op Instagram

Perfect rainbow over the tater this evening 🌈

Een bericht gedeeld door Kristie Wolfe (@bigidahopotatohotel) op

Die eigenaresse heet Kristie Wolfe. Enige tijd geleden nam zij deze gigantische aardappel over van de Big Idaho Potato Truck: een gigantische aardappel op wielen die de agrarische cultuur van Idaho moest promoten. Kristie, die zelf als woordvoerder van de Truck functioneerde, maakte er een hotel van en bood de aardappel aan via Airbnb.

Sindsdien gaat het qua populariteit hard met de Big Idaho Potato Hotel. Het kleine hotel ligt op een weiland op zo’n twintig minuten rijden van Downtown Boise. Er kunnen twee gasten tegelijkertijd in, maar die krijgen – zeker gezien de ruimte – behoorlijk wat faciliteiten. Het hotel heeft bijvoorbeeld airco en in een nabijgelegen silo vind je de badkamer, een open haard en zelfs een jacuzzi.

Boeken?

Interesse in een overnachting in de Big Idaho Potato Hotel? Je kunt het hotel voor 200 dollar per nacht boeken. Voorlopig zit de accommodatie echter volgeboekt.

[affiliate location=”idaho” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”idaho” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”idaho” type=”ticketlinks”]