Canada Only

Waarom je écht een keer een burger van In-N-Out moet proberen

In-N-Out Nederland
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je komt de fastfoodketen ongetwijfeld tegen tijdens je roadtrip door het Amerikaanse Westen. Gelukkig maar, want de hamburgers zijn hier zó goed, en vooral vers, dat een stop eigenlijk verplichte kost is. Check hieronder waar je In-N-Out vindt, of een In-N-Out in Nederland een optie is en méér.

Wijzelf stoppen tijdens onze reizen naar The States nooit bij de McDonald’s of de Burger King.

‘Waarom niet?’

Omdat je dat hier ook gewoon hebt. En omdat je hier ook niet hoeft te zijn voor culinaire hoogstandjes, hoewel smaken natuurlijk verschillen.

Dat laatste geldt – vinden wij – eigenlijk ook voor restaurants als de Arby’s, Wendy’s, White Castle en veel andere namen die je langs iedere willekeurige Interstate vindt.

Er zijn echter fastfood-giganten waar je wél terechtkunt voor gewoonweg lekker eten. Five Guys en Popeye’s, om maar wat te noemen. Maar In-N-Out Burger steekt daar wat ons betreft met kop en schouders bovenuit.

Huurauto in het Amerikaanse Westen nodig? Reserveer bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting!

In-N-Out Nederland
Boy Tijbosch |

Wat is In-N-Out Burger?

In-N-Out Burger is een fastfoodrestaurant dat aan het einde van de jaren veertig werd opgericht. De trotse oprichters: Harry en Esther Snyder. De locatie van het eerste filiaal: Baldwin Park, Californië.

Die vestiging staat er niet meer, omdat ‘ie moest plaatsmaken voor een nieuwe snelweg. Je vindt er nog wél een exacte replica van het origineel.

In-N-Out Burger hoeft daar overigens niet al te rouwig om te zijn. Het fenomeen is door de jaren heen behoorlijk gegroeid en telt inmiddels 387 filialen (augustus 2023).

Lees ook De Earl of Sandwich is Amerika’s beste stek voor een sandwich – en dit zijn de 5 lekkerste

In-N-Out Nederland

Waarom is dit zo populair?

De kans is groot dat je weleens van In-N-Out Burger hebt gehoord. Zelfs wanneer je zelf nog nooit in Amerika bent geweest. De keten is immers immens populair onder zowel locals als toeristen.

Dat terwijl het menu verschrikkelijk simpel is. Zeker als je kijkt naar hoeveel keuze de Amerikanen normaal gesproken hebben qua eten en drinken. In-N-Out Burger verkoopt eigenlijk alleen burgers, friet en drinken. That’s it.

Dit is ook precies wat In-N-Out Burger zo populair maakt. Oprichter Harry Snyder vond namelijk dat de focus op één item, in dit geval de hamburger, ervoor zorgde dat hij dit item écht heel goed kon maken.

Zodoende gebruikt In-N-Out voor haar hamburgers uitsluitend verse ingrediënten. Ze kiezen vlees van premium cattle en vermijden het gebruik van conserveringsmiddelen. 

Om die versheid te garanderen, mogen de vestigingen van In-N-Out Burger op maximaal 483 kilometer (300 mijl) van de plekken waar de hamburgers worden gemaakt liggen. Dit is dan ook de reden dat je In-N-Out praktisch alleen in het Westen van Amerika en Texas ziet. De distributiecentra liggen namelijk in Arizona, Californië, Colorado, Texas en Utah.

In-N-Out Nederland

Is er een In-N-Out in Nederland?

Helaas is er om die reden ook geen In-N-Out in Nederland te vinden. Waar ketens als Five Guys wél de oversteek maakten, moet je vooralsnog minstens een vliegticket naar het Amerikaanse Westen óf Texas boeken om de hamburgers te proberen.

Je vindt In-N-Out Burger op verschillende plekken in Arizona, Californië, Colorado, Nevada, Oregon, Texas en Utah.