Canada Only

In Texas staan de GROOTSTE cowboylaarzen van Amerika

Boots - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Allemaal het werk van Bob ‘Daddy-O’ Wade. Hij begon in 1979 met het werken aan deze ruim dertig meter hoge boots van beton en glasvezel.

[affiliate location=”sanantonio” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanantonio” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanantonio” type=”ticketlinks”]

Nu is Bob geen onbekende in de kunstwereld. Andere werken van hem zijn geëxposeerd in musea over de hele wereld, waaronder in Frankrijk. Geen daarvan is echter zo bizar en opvallend als deze roadside attraction.

Bob raakte, naar eigen zeggen, geïnspireerd toen hij tijdens een trip naar New York een soortgelijk beeld van een leguaan tegenkwam. Een onafhankelijke kunstorganisatie uit Washington DC zag zijn visie en gaf Bob een budget om zijn project te verwezenlijken. Een klein nadeel: hij mocht ze niet in Texas maken. Bob moest in de Amerikaanse hoofdstad aan zijn schoenen werken – op een plek niet ver van het Witte Huis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Erik Bragg (@thisguysthelimit) op

Zes maanden later waren de boots af en werden ze, met veel pijn en moeite, naar Texas gebracht. Daar kreeg het kunstwerk een plaatsje langs de Interstate in San Antonio.

In 2016 kreeg Guinness lucht van het beeld. Inmiddels zijn de boots opgenomen in het Guinness World Records-boek. Lijkt ons meer dan terecht. Want we weten niet of de slogan ‘Everything’s Bigger In Texas’ écht klopt, maar Bobs cowboylaarzen zijn het in ieder geval wel.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Waar?

De schoenen liggen langs de Northwest Loop in San Antonio, Texas. Ze zijn ook te zien vanaf de parallel liggende Interstate 410. Goed nieuws voor Amerika-fans: er ligt een gigantische mall direct achter het beeld. Ideaal voor wie een road trip door Texas maakt en daarbij graag nog even wil shoppen.

[affiliate location=”sanantonio” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanantonio” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanantonio” type=”ticketlinks”]