Afrika OnlyCanada Only

Independence Day in New York HIER moet je zijn!

Independence Day - Julienne Schaer via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

The Fourth of July staat weer voor de deur. Deze Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag wordt in veel steden groots gevierd, maar nergens zo uitbundig als in New York City.

Independence Day is New York City is iets wat je eigenlijk ooit een keer moet beleven. Het weer is dan vrijwel altijd goed en de vieringen zijn ongeëvenaard – zelfs voor Amerikaanse begrippen.

Hét hoogtepunt is de plaatselijke vuurwerkshow: de Macy’s 4th of July Fireworks. Zien? Check hieronder waar je moet zijn.

[themify_layout_part id=34268]

Waarvandaan zie ik de vuurwerkshow het beste?

Macy’s lanceert haar vuurpijlen vanaf vijf verschillende locaties langs de East River. De beste manier om dat te zien, is vanaf een van de verhoogde platforms langs de FDR Drive in Manhattan. Deze platforms zijn toegankelijk vanaf East 23rd, East 34th en East 42nd Street.

De show is eveneens te zien vanaf een aantal stadsparken. Dit zijn Bushwick Inlet Park, Gantry Plaza State Park, Marsha P. Johnson State Park en Transmitter Park. Alle parken liggen in Brooklyn.

[themify_layout_part id=34170]

Zijn deze locaties niet ieder jaar hetzelfde?

Wie de vuurwerkshow van Macy’s wil zien, doet er goed aan te checken waarvandaan de pijlen precies worden afgestoken. Dit verandert namelijk per jaar en wordt ergens tussen april en juni bekendgemaakt.

Toegegeven: de laatste zeven jaar begonnen de Macy’s 4th of July Fireworks telkens langs de East River. Daarvoor varieerden de locaties echter – van de Brooklyn Bridge tot Midtown East.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe laat begint de vuurwerkshow?

Macy’s Fourth of July Fireworks begint op op maandag 4 juli om 20:00 lokale tijd.

Bron: Macy’s

Independence Day - Julienne Schaer via NYC & Company
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

[themify_layout_part id=34047]