Afrika OnlyCanada Only

Indian Summer in Californië: dit zijn de beste bestemmingen

Yosemite National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je hoeft niet per se naar New England om de meest gele, oranje en rode boombladeren te zien. De Amerikaanse herfst mag er ook in The Golden State absoluut zijn.

Tenslotte heeft Californië ook meer dan voldoende espen, populieren, eiken en andere bomen die in het najaar een ware transformatie ondergaan.

Misschien heeft Cali zelfs wel een streepje voor op staten als Vermont en Massachusetts. De herfstkleuren blijven hier namelijk langer hangen dan in het oosten. Soms zelfs tot begin december. We bedoelen maar.

Waar je moet zijn voor het beste van het beste? Wij gaan voor déze drie bestemmingen.

[themify_layout_part id=34444]

1.

Carson Pass

De Carson Pass ligt ten zuiden van Lake Tahoe – langs Highway 88. De hier rijkelijk aanwezige espen nemen allemaal andere kleuren aan, wat zorgt voor een gevarieerd palet.

Het piekseizoen start vroeg in september. De kleuren blijven vervolgens hangen tot grofweg begin november.

[themify_layout_part id=34170]

2.

Napa Valley

De naam Napa Valley associeer je waarschijnlijk als eerst met wijngaarden. Het zijn diezelfde wijngaarden die in het najaar behóórlijk verkleuren – op een positieve manier. Rij over de Silverado Trail tussen Napa en Calistoga en je komt de mooiste herfstkleuren van Californië tegen.

Pluspunt: de kleuren blijven hier, in tegenstelling tot bij de Carson Pass, vaak gedurende de hele maand november hangen.

[themify_layout_part id=37739]

3.

Oak Glen

Het zuiden van Californië is hét deel van de staat waar inwoners heengaan voor het plukken van appels, het kopen van pompoenen en – uiteraard – het spotten van herfstkleuren. Heeft het het klimaat te maken: dat is hier uitermate geschikt voor dergelijke activiteiten.

Anyway: wie de meest gouden bladeren wil zien, moet naar Oak Glen. Ligt op zo’n anderhalf uur rijden vanuit Los Angeles – files niet meegerekend. Het piekseizoen duurt opnieuw tot eind november.

Bron: Visit California

[themify_layout_part id=34047]