Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Inreisverbod Amerika: hoe zit het met een datum voor november?

Vlag - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat Amerika in november weer opent voor toeristen, is zeker. Op welke dag dat precies gaat gebeuren? Dat weten we helaas nog niet. We proberen hieronder antwoord te geven op al je vragen.

Allereerst – gaat Amerika nou wel of niet open?

Ja – Amerika gaat open voor onder meer reizigers uit Nederland. Dat maakte het land in september bekend.

De heropening staat gepland voor early November. Dit is bevestigd door onder andere Jen Psaki, de woordvoerder van het Witte Huis.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Hoe komt het dan dat de datum van 1 november rondgaat?

We kunnen eigenlijk niets anders stellen dan dat verschillende media dit ervan hebben gemaakt. Geen enkele Amerikaanse official heeft namelijk gesproken over 1 november – het was altijd early November.

Wél gaan er geruchten over dat de Amerikanen met early November daadwerkelijk de eerste van de maand bedoelen. De reden dat dit niet expliciet is genoemd, zou zijn dat Amerika nog wat speling in de datum wil houden. Voor het geval er onverwachte complicaties optreden.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Hoe ziet het er voor nu uit? Wordt het 1 november of toch iets later?

Dat is moeilijk te zeggen.

Verschillende bronnen, waaronder een journalist van de Financial Times, stellen dat 1 november nog steeds mogelijk is. Volgens hen moeten luchtmaatschappijen uiterlijk twee weken vóór 1 november hierover worden geïnformeerd. Dat betekent dat er binnen nu een tien dagen een beslissing moet zijn genomen.

Andere journalisten noemen de kans op een opening op 1 november echter increasingly unlikely. Volgens hun bronnen schijnen er onverwachte hobbels te zijn op weg naar de heropening. Ze stellen dat het nu sometime in November is geworden.

Maar goed – echt duidelijk is het dus niet.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Kan ik boeken voor 1 november?

Dat kan, maar we raden je aan om – laten we zeggen – de komende anderhalve week af te wachten. Daarna achten we het ietsje veiliger om daadwerkelijk een ticket te boeken.

Wil je per se nu een reis plannen? Boek dan voor iets later. 1 december, bijvoorbeeld.