Afrika OnlyCanada Only

Inspiratie: de 10 coolste restaurants en bakkerijen in New York City

Magnolia Bakery - Foto: Alexander Thompson via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om naar New York te gaan? Dan staat Times Square, Central Park en het Empire State Building ongetwijfeld op je bucket list. Maar ergens tussen je trips naar dit soort bezienswaardigheden moet je toch echt iets eten. Well – we hebben de leukste plekken hiervoor maar even voor je in een lijstje gezet…

Eataly - Kate Glicksberg via NYC & Company
Foto: Kate Glicksberg via NYC & Company

Eataly

Waar?
200 5th Avenue

Hou je van lekker eten en, behalve van New York en de Verenigde Staten, ook een beetje van Italië? Sla dan bij je volgende bezoek aan NYC het fenomeen Eataly over. De naam, een samentrekking van Eat en Italy, verklapt al een beetje wat je hier mag verwachten, maar alsnog is de kans groot dat Eataly je verwachtingen overstijgt. Dit is namelijk een enorme delicatessenwinkel waar je een uitstekende espresso drinkt, allerlei soorten koffiebonen koopt, een gigantische kaasafdeling afstruint en je vergaapt aan het enorm uitgebreide departement met kreeft, oesters, zalm en andere visproducten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Chinatown Ice Cream Factory (@chinatownicecreamfactory) op

Chinatown Ice Cream Factory

Waar?
65 Bayard Street

De Chinatown Ice Cream Factory is eigendom van de familie Seid. Deze familie verkoopt haar producten al zo’n dertig jaar en is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in Manhattan. Dat komt voornamelijk door de nogal opvallende smaken. Sure – je vindt hier je standaard bolletjes vanille en chocolade, maar wie écht een van de specialiteiten wil proberen, waagt zich aan ijs met smaken als wasabi, zwarte sesam of PBJ (peanut bitter and jelly, voor niet-ingewijden).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Black Tap Craft Burgers & Beer (@blacktapnyc) op

Black Tap Craft Burgers & Beer

Waar?
529 Broome Street

Op zoek naar nóg een reden om NYC te bezoeken? Here it is! Het restaurant Black Tap in de wijk SoHo maakt zo’n beetje de meest uitbundige milkshakes ter wereld en beperkt zich daarbij niet tot de vulling van het glas alleen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gelso & Grand (@gelsoandgrand) op

Gelso & Grand

Waar?
186 Grand Street

Gelso & Grand maakt cannoli’s. Je weet wel – van die gerolde koekjes van Italiaanse makelij. Alleen zijn deze exemplaren gevuld met cake, room, Graham Crackers en nog meer zoetigheid. Dat levert vanzelfsprekend ook gi-gan-ti-sche cannoli’s op…


Sylvia's, New York City
Foto: Clayton Cotterill via NYC & Company

Sylvia’s Restaurant

Waar?
328 Malcolm X Boulevard

Zeg je gospel? Dan denk je waarschijnlijk direct aan de verschillende muzieksteden in het Amerikaanse zuiden. Maar je hoeft echt niet per se naar Memphis of Nashville om zo’n authentiek optreden mee te maken. Sterker nog – in New York City vind je een van Amerika’s bekendste restaurants om een zogenaamde gospel brunch mee te maken. Restaurant Sylvia’s is het de trip naar Harlem meer dan waard.


Magnolia Bakery - Foto: Alexander Thompson via NYC & Company
Foto: Alexander Thompson via NYC & Company

Magnolia Bakery

Waar?
401 Bleecker Street

Kijk je Sex And The City? Dan hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen wat Magnolia Bakery is en wat je daar kunt halen. Maar de bakkerij in Manhattan’s West Village is ook interessant voor niet-kijkers. De banana pudding is hier namelijk goddelijk. En dat zeggen wij niet. Dat zeggen ze bij Business Insider, Huffington Post en vrijwel ieder magazine dat ook maar iets te maken heeft met bakken en desserts.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Empire Diner NYC (@empire_diner) op

Empire Diner

Waar?
210 10th Avenue

Op zoek naar zo’n echte, Amerikaanse diner? Empire Diner is sinds de jaren vijftig nauwelijks veranderd. Je vindt dit restaurant aan 10th Avenue.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NOMADS RULE (@nomadsrule) op

Trailer Park Lounge

Waar?
271 W 23rd Street

NYC’s Trailer Park Lounge is een ode aan de op en top Amerikaanse trailer parks. Plastic flamingo’s, foto’s van Elvis: ze ontbreken allebei niet.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Emma Sweet (@_emmasweet) op

The Bagel Store

Waar?
754 Metropolitan Avenue

Een van de meest succesvolle bagel shops in New York is The Bagel Store. Dat komt met name door de zogenaamde Rainbow Bagel die volgens de kenners de definitie van ultiem ontbijtgenot is. Deze bagel bevat een bosbessencrème en iets dat The Bagel Store omschrijft als ‘cream cheese fanfetti’. Hét kenmerk is echter de vulling van suikerspin. 


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Good Batch Bakery (@thegoodbatch) op

The Good Batch

Waar?
936 Fulton Street

Bang voor heimwee naar je koude moederland? Misschien dat deze bakkerij in Brooklyn je over die gevoelens heen helpt. The Good Batch is een bakkerij die zich specialiseert in, jawel, stroopwafels. Met succes, want Neerlands trots is ook in New York erg populair. In de winkel in Clifton Hill, Brooklyn kun je aanschuiven voor de standaarduitvoering, maar ook voor stroopwafels in ijs-, cake- en gebakvorm.

Banner FOX, Verre Reizen van ANWB

Naar New York?

Wil je ooit een keer naar New York City, maar wil niemand met je mee en heb je geen zin om alleen te gaan? Misschien is een single groepsreis naar NYC wel iets voor jou. Deze, bijvoorbeeld. Hier krijg je de stadswandelingen langs New Yorks gaafste highlights er gewoon bij. En je hoeft niet bang te zijn dat je helemaal geen tijd voor jezelf hebt: vrije dagen zijn inbegrepen.

Meer single reizen naar The States vind je hierrr!