Canada Only

iPhone X kopen? Het is goedkoper om naar New York te vliegen en ‘m daar te halen…

New York City II
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De iPhone X is verreweg de meest besproken telefoon van dit moment. Het nieuwe toestel staat, met al haar indrukwekkende features, hoog op veel verlanglijstjes. Een groot struikelblok is het extravagante prijskaartje dat Apple aan haar nieuwe paradepaardje heeft gehangen. De iPhone X is met haar €1159 niet echt goed voor je portemonnee. Maar een oplettende Twitteraar heeft een kleine berekening gemaakt…

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

Amerikaanse prijs versus Europese prijs

Volgens @juanbuis is het namelijk goedkoper om naar Amerika te vliegen, dáár de nieuwe iPhone te kopen en vervolgens weer terug te gaan. Dit omdat de prijs van de Amerikaanse iPhone X toch écht lager is. En dat klopt – zo blijkt. In The States kost de telefoon $999. Met de huidige dollarkoers komt dat neer op €834 voor de nieuwe iPhone.

Ticket

Dan moet je natuurlijk wél eerst in de US komen. Daarom hebben we Skyscanner er even bij gepakt. Wanneer je bijvoorbeeld op 26 januari 2018 naar New York vliegt, en op 28 januari weer naar huis gaat, betaal je €270 voor een retourtje Amsterdam – New York. Tel dat bij elkaar op en je komt uit op €1104 voor je iPhone én je citytrip NYC.

Tax

Dan blijft er nog een dingetje over: sales tax. In de staat New York komt er namelijk nog 8,75% bovenop het aangegeven bedrag. Dat maakt de iPhone X direct $1086. Maar daar is een trucje voor – zo meldt The Guardian. Voor $40 heb je namelijk een busticket naar de staat Delaware. Dit is een van de vier Amerikaanse staten waar géén sales tax wordt geheven. De iPhone X is daar dus echt €834. De reistijd van zes uur moet je voor lief nemen.

Dus…

…blijft de dollarkoers ongewijzigd? Heb je een slaapplaats? En vind je het niet erg om zes uur lang in een bus te zitten? Dan is het écht goedkoper om naar New York te vliegen voor een iPhone X.

Overweeg je serieus dit te proberen? Dan moeten we wel toegeven dat deze berekening ook grotendeels op toeval berust. Maar je kunt absoluut een heel eind komen. Daarvoor check je allereerst Vliegtickets.nl en World Ticket Center voor de goedkoopste vliegtickets naar NYC. Hou daarbij je ogen open voor tickets van budgetmaatschappijen als WOW Air. Het scheelt wellicht om te zoeken naar een vertrek op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. De hierboven besproken busreis naar Delaware vind je HIER. De kosten voor een hotel zo laag mogelijk houden doe je door bij zoekmachines als Booking.com en Trivago te filteren op prijs. Succes!

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]