Canada Only

Slapen in een hotel dat regelrecht uit het Wilde Westen komt? Check het Irma Hotel in Cody, Wyoming!

Wyoming Office of Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Irma Hotel in Cody heeft een eigen saloon, staat op de officiële lijst met America’s Historic Places en is gebouwd door niemand minder dan Buffalo Bill.

Cody, Wyoming is een plaatsje waar je eigenlijk móet zijn geweest. Het ligt tenslotte vlakbij wat wij het móóiste nationale park van Amerika vinden, heeft een typische Western-sfeer én demonstreert iedere avond hoe de shoot-outs er in de tijd van de goudzoekers uitzagen. De ideale plaats voor een throwback naar het Wilde Westen, vinden wij.

Als je daar overdag al geen genoeg van kunt krijgen, is het ook mogelijk om in zo’n typisch sfeertje te slapen. 

Hét adres om dit te doen? Dat is het Irma Hotel.

Lees ook Terug naar het Wilde Westen? Bezoek Cody, Wyoming!

Wyoming Office of Tourism

Wat is het Irma Hotel?

Het Irma Hotel is meer dan alleen een accommodatie. Het is al ruim honderd jaar hét centrale punt in Cody, Wyoming. 

Hier kwamen én komen locals om het nieuws van de dag te bespreken, terwijl gasten er bijtrekken van een lange en uitputtende reis. Dat zijn nu met name toeristen, maar in het verleden waren dat roemruchtige cowboys, Native-leiders en alles wat daar tussenin viel.

Het hotel werd gefinancierd en gebouwd door Buffalo Bill, die eigenlijk William Frederick Cody heette en daarmee de naamgever van Cody is. Hij gaf $80.000 (een flinke smak geld in die tijd) uit om de constructie mogelijk te maken en vernoemde het hotel naar zijn jongste dochter: Irma Cody. Zij werd geboren op 9 februari 1886.

Zelf verbleef hij er ook graag – vooral tijdens de tussenpozen van zijn Wild West-shows waarmee hij het land doorkruiste. We vermoeden dat hij daarvoor niet de hoofdprijs hoefde te betalen, maar dat ter zijde.

Wyoming Office of Tourism

Wat is er te zien?

Wat bij binnenkomst meteen opvalt, is dat het hotel voor Amerikaanse begrippen behoorlijk oud is. Check alleen al de lobby en je ziet precies wat we bedoelen. Let daarbij goed op de haard, want die is gemaakt van stenen, mineralen en fossielen uit Big Horn Basin.

De bar is ook absoluut het bekijken waard. Het kersenhout dat hiervoor is gebruikt, was namelijk een cadeautje van Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Een leuk verjaardagspresentje, dachten we zo.

Buiten is de cowboy-cultuur volop aanwezig. De beroemde Cody Gunfighters geven voor de deur van het Irma Hotel vrijwel dagelijks een show weg. Deze vinden plaats in de maanden juni tot en met september, van maandag tot en met zaterdag. De shoot-out-demonstraties starten om 18:00, zodat je – als gast – op een fatsoenlijke tijd naar je bed kunt.

Wyoming Office of Tourism

Hoe kom ik bij het Irma Hotel?

Cody, Wyoming is een ideale verblijfplaats voor iedereen met plannen om Yellowstone National Park en/of Grand Teton National Park te bezoeken. Het Irma Hotel is dan, wat ons betreft, de beste keuze

Het adres: 1192 Sheridan Avenue in Cody, Wyoming.

Dit artikel wordt je aangeboden door Cody Yellowstone.