Canada Only

Dit is Clinton Road: de allerengste weg van héél Amerika

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat Amerika een vrij bijgelovig land is, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. En toch is Clinton Road, een weg van zo’n negen mijl door West Milford, New Jersey, gewoon écht eng. Ja – de gemiddelde inwoner van de plaats heeft er inderdaad een geest of twee gezien. Maar buiten alle wilde spookverhalen heeft Clinton Road ook nog een andere, griezelige reputatie.

Geesten

Om te beginnen zijn er dus die vermeende geesten. Zo’n beetje iedere maand krijgt lokale politie wel een oproep van iemand die er iets onheilspellends heeft gezien. Het meest genoemde verhaal is dat van een klein jongetje. Volgens de legende worden alle kwartjes die je in een nabijgelegen meertje gooit met kracht teruggeworpen door een jochie dat hier in een ver verleden is overleden. Een andere veelgenoemde klacht is de aanwezigheid van een vrouw die in datzelfde meer overleed toen ze met Chevrolet en al in het water belandde.

Vreemde beesten

Dat is misschien voer voor een spannend verhaal bij een kampvuur, maar nog geen harde realiteit. Een andere claim komt echter wél dichtbij de werkelijkheid. Zo zijn er nogal wat meldingen van vreemde beesten die in de omgeving rondwaren. Een soort honden, maar toch ook weer niet. Men beweert dat het overblijfselen zijn van The Jungle Habitat: een ouwe dierentuin die ooit in de omgeving stond.

Heksen

Geloof je niet in geesten en al helemaal niet in wilde spookhonden? Dan zijn er ook nog mensen die het gebied onveilig maken. In de bossen langs Clinton Road staan namelijk de ruïnes van een oud kasteel. De plek staat bekend als een geheime ontmoetingsplaats voor moderne heksen, satanisten en zelfs leden van de Ku Klux Klan. Daarnaast zijn er in dezelfde omgeving de nodige lijken gevonden. Dat was dan weer het werk van Ricahrd ‘The Iceman’ Kuklinski, een huurmoordenaar van de maffia die hier naar verluidt 100 tot 250 mensen heeft begraven.

Tot slot heeft Clinton Road nog een memorabel gegeven op haar naam staan. Nergens in Amerika sta je langer voor een stoplicht dan bij de kruising met Route 23: ruim vijf minuten. Lekker – met al dat gespuis in de buurt.