Canada Only

Dit is wat we weten rondom de komst van Nintendo World naar Orlando, Florida

Universal Studios
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In mei 2015 sloten Universal Studios en Nintendo een deal voor een Nintendo World in een van de pretparken van Universal Studios. Universal Studios Japan, Universal Orlando en Universal Studios Hollywood zouden achtereenvolgens een eigen parkdeel krijgen dat geheel in het teken staat van alle Nintendo-games van de Japanse spelgigant. En toen bleef het opeens angstvallig lang stil rondom de samenwerking. Dit weten we wél!

De Nintendo-uitbreiding voor Universal Orlando gaat waarschijnlijk de huidige Kidzone vervangen. Meerdere bronnen bevestigen dat attracties als Fievel’s Playland, Woody Woodpecker’s Coaster en Animal Actors allemaal plaats moeten maken voor nieuwe rides. Zodra de uitbreiding gaat beginnen, worden de huidige attracties gesloten.

Een uitzondering daarop is de attractie rondom Spongebob Squarepants. Die ride/shop is blijkbaar nog te populair om van de hand te doen.

Het lot van de attractie E.T. is onduidelijk. De ene bron beweert dat deze rit helemaal wordt gesloten, waar anderen menen dat deze wordt omgetoverd tot een Nintendo-attractie. Universal zou de voorkeur hebben voor een complete sluiting. E.T. neemt behoorlijk wat ruimte in beslag: daar kunnen twee Nintendo-attracties voor in de plaats komen.

Nintendo World krijgt mogelijk een replica van het kasteel van Princess Peach – het kasteel uit de beroemde Mario-games. De vergelijkingen met concurrent Disney World liggen dan voor de hand.

Mario Kart krijgt een eigen attractie, evenals Donkey Kong.

Universal Studios
Foto: Universal Orlando Resort