Canada Only

Cowboys in de wildernis: Jackson, Wyoming

Wyoming Office of Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en ondergedompeld worden in de ruige wildernis van het Amerikaanse Westen: dat is wat Jackson, Wyoming zo aantrekkelijk maakt voor reizigers van over de hele wereld.

Lees ook Ontdek de nostalgie en avontuur van Deadwood in het Wilde Westen

Wyoming Office of Tourism

Dit is Jackson Hole, Wyoming

Jackson is een stad in het westen van Wyoming, omgeven door majestueuze bergen, waaronder de Teton Range en de Gros Ventre Range. Het gebied staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en is een speeltuin voor avonturiers, natuurliefhebbers en kunstenaars.

De stad is een populaire uitvalsbasis voor bezoeken aan nabijgelegen bezienswaardigheden als Grand Teton National Park, Yellowstone National Park en het National Elk Refuge.

Daarnaast is Jackson een geliefde locatie voor wintersporters: in de omgeving liggen namelijk talloze skigebieden.

Op cultureel gebied is Jackson ook een aanrader door het National Museum of Wildlife Art, het Grand Teton Music Festival en het Center for the Arts.

Overigens nog een fun fact: de plaats Jackson wordt vaak Jackson Hole genoemd, maar eigenlijk is dat onjuist. Dit is namelijk de naam van de vallei waarin Jackson ligt.

jackson hole wyoming

Dit mag je niet missen in Jackson Hole, Wyoming

Er zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in Jackson die je niet mag missen als je de stad bezoekt. Dit vinden wij de absolute hoogtepunten!

Town Square

Het hart van Jackson wordt gekenmerkt door de Town Square, omringd door unieke winkels, restaurants en galerijen. Hier vind je ook de beroemde Antler Arch, gemaakt van echte elandgeweien, die een populaire fotostop zijn voor bezoekers.

Snake River

Een rafting- of vlottocht op de Snake River is een onvergetelijke ervaring en biedt een uniek perspectief op het prachtige landschap van Jackson Hole. Met ervaren gidsen kun je genieten van rustige floats of opwindende wildwateravonturen.

National Museum of Wildlife Art

Net buiten Jackson vind je dit museum, inclusief een uitgebreide collectie kunstwerken gewijd aan de flora en fauna van Noord-Amerika.

Grand Teton National Park

Dit iconische nationale park ligt in de buurt van Jackson Hole en biedt een prachtig landschap, waaronder de Teton Range, kristalheldere meren en uitgestrekte weiden.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is vanuit Jackson makkelijk te bereiken een must-see bestemming. ’s Werelds eerste nationale park heeft geisers, warmwaterbronnen, watervallen en overvloed aan wilde dieren.

National Elk Refuge

Dit uitgestrekte reservaat biedt een toevluchtsoord voor een grote kudde elanden tijdens de wintermaanden. Je kan hier een safari boeken om deze indrukwekkende dieren van dichtbij te zien.

jackson hole wyoming

Zo bereik je Jackson, Wyoming

Jackson ligt in het westen van Wyoming en is makkelijk te bereiken vanuit omliggende grote steden, zoals Salt Lake City en Idaho Falls. Met uitstekende snelwegen die de vallei verbinden rij je in no-time naar Jackson.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.