Canada Only

De Jellyfish Exhibit in het Monterey Bay Aquarium is één van de tofste displays in het Amerikaanse Westen

Monterey Bay Aquarium - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En trouwens – de rest van het indrukwekkende aquarium mag er ook zéker zijn. Maar eh – sla in ieder geval de kwallententoonstelling niet over.

Monterey, Californië is veelal vaste prik voor reizigers die beginnen aan een roadtrip over de fameuze Highway 1. De stad is een beetje het officieuze startpunt voor het mooiste deel van deze kustroute.

Raas er niet té snel doorheen, though. De stad heeft verschillende, interessante bezienswaardigheden. Zo beschikt Monterey over een eigen Fisherman’s Wharf: een versie die minder toeristisch is dan de uitvoering in San Francisco. Rond Cannery Row wemelt het van de leukste restaurantjes én dan is er nog deze attractie: het Monterey Bay Aquarium.

[themify_layout_part slug=”leestips-californie”]

Wat is het Monterey Bay Aquarium?

Het Monterey Bay Aquarium is een van de beroemdste aquaria in The Golden State. De bestemming is gecentreerd rondom wat er zoal in de Baai van Monterey rondzwemt en thuis voor maar liefst 550 verschillende dier- en plantsoorten. Daaronder vallen onder meer haaien, zeeschildpadden en koralen.

[themify_layout_part slug=”reistips-californie”]

Waarom is de kwallententoonstelling zo bijzonder?

Kwallen maken daar deel vanuit. Vandaar dat het Monterey Bay Aquarium is voorzien van een gigantische display om de merkwaardige beesten te zien. Sommige zijn paars van kleur, anderen zijn compleet doorzichtig en de meeste varianten zijn waarschijnlijk groter dan je lief is.

Doordat de Jellyfish Exhibit bestaat uit een enorme, glazen tank krijg je als bezoeker het idee dat je jezelf letterlijk tussen de kwallen bevindt. Bovendien is de tentoonstelling voorzien van allerlei informatiepanels die je precies uitleggen wat je ziet. Veel van de aanwezige kwallen zien er namelijk behóórlijk bizar uit.

[themify_layout_part id=”37739″]

Hoe kom ik hier?

Je vindt de Jellyfish Exhibit op de twee verdieping van het Monterey Bay Aquarium – in een deel van het aquarium dat Open Sea heet. 

Het museum zelf bevindt zich aan het water. Het adres is 886 Cannery Row, Monterey, Californië.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]