Afrika OnlyCanada Only

Zoek

JFK Airport in New York opent een nieuwe terminal – voor dieren!

New York City
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Ooit samen met je huisdier op reis gegaan? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander hoeveel moeite het kost om jouw viervoeter voor, tijdens en na de vlucht in toom te houden. Plus – je zit zelf ook niet helemaal lekker in het vliegtuig, wetende dat jouw schapendoes zich ergens in een ongezellig, grijs ruim bevindt…

En daarom heeft JFK Airport in New York deze week een nieuwe terminal geopend. De vertrek- en aankomsthal heet The Ark en moet ervoor zorgen dat reizen met dieren zo makkelijk mogelijk wordt.

In het gigantische pand worden reizigers met huisdieren volledig ondersteund. Zo krijg je assistentie terwijl je – samen met de beesten – door de douane moet én zijn er plaatsen waar de dieren kunnen aansterken voor een mogelijke vervolgvlucht. Wie écht het beste wil, kan terecht in The Oasis. Dit is, jawel, een wellness-resort speciaal voor de meer vermogende hond of kat.

Want dat reizen met huisdieren gepaard gaat met de nodige stress, weten ze bij The Ark als geen ander. Kun je nagaan wat er met je gebeurt wanneer je twaalf paarden door de lucht moet vervoeren. En ja – dat gebeurt. Daarom vangt The Ark ook paarden, koeien, vogels en andere diersoorten op. De eerste twee hebben direct vanuit een comfortabele stal toegang tot het vliegtuig.

Heb je helemaal niet zo’n band met je dierlijke reisgenoten? Dan kun je, tegenover betaling, het hele proces door The Ark laten uitvoeren. Je reist dan zelf via een van de reguliere terminals.

The Ark is inmiddels geopend, maar naar verluidt deze zomer helemaal af.