Afrika OnlyCanada Only

JFK, LGA of tóch Newark… welk New Yorkse vliegveld moet ik kiezen?

New York City
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Citytrip naar New York in de planning staan? Dan heb je, zoals je ongetwijfeld weet, keuze uit drie verschillende luchthavens. En hoewel het John F. Kennedy International Airport waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie is, betekent dit natuurlijk niet dat het vliegveld ook het gunstigst is. Alle luchthavens hebben zo hun voor- en nadelen. Wat voor jou de beste landingsplaats is? Check het in ons overzicht!

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

 

Ik ga naar Manhattan. Vanaf welk vliegveld ben ik daar met de taxi het snelst?

Hoewel het niet de meest dichtbij liggende luchthaven is, schatten we je kansen het grootst bij Newark. Dat komt omdat je vanaf JFK en LGA sneller in een file terecht komt. Niet dat de route door de Holland Tunnel altijd even snel is, maar doorgaans rijdt het hier beter door.

Ik ga naar Manhattan, maar ik wil er vanaf het vliegveld met het openbaar vervoer naartoe. Welke van de drie moet ik dan hebben?

Ook dan gaan we voor Newark. Het vliegveld heeft namelijk een rechtstreekse treinverbinding met Penn Station op 8th Avenue in Midtown Manhattan. Ter vergelijking: vanuit JFK moet je daarvoor eerst overstappen op Jamaica Station in Queens.

Mijn hotel ligt in East Manhattan. Gelden dan dezelfde richtlijnen?

Nee. Wanneer je in het oosten van Manhattan moet zijn, ligt LaGuardia té dichtbij om te negeren. Die file waar je sowieso in terecht komt, moet je dan maar voor lief nemen.

Ik wil naar Brooklyn. Vanaf welk vliegveld kom ik daar het snelst?

Een taxirit naar Brooklyn duurt het minst lang vanaf JFK, hoewel Brooklyn natuurlijk gigantisch is en het ervan afhangt waar je precies moet zijn. Park Slope, Brooklyn Heights of Fort Greene? Dan zit het vanaf JFK wel goed.

Ik hou niet van lange wachtrijen voor de douane. Bij welk vliegveld zijn die rijen het minst lang?

Op LaGuardia en Newark vindt normaal gesproken een redelijk doorstroom plaats. Heb je weinig geduld? Dan doe je er goed aan om JFK maar gewoon te vermijden.

Ik heb geen zin in vertragingen. Waar moet ik in ieder geval niet zijn?

LaGuardia staat in Amerika bekend om haar vele vertragingen en wordt om die reden vrijwel nooit opgenomen in lijstjes aan beste vliegvelden en dergelijke. Voormalig vice-president Joe Biden vergeleek de luchthaven qua vertragingen zelfs met dat van een derdewereldland.

Ik wil op de luchthaven goed kunnen eten. Waar moet ik dan zijn?

Op JFK vind je de meeste variatie. Handig voor wie alleen in NYC is voor een overstap. Op LaGuardia is het aanbod ook nog wel in orde, maar dat van Newark is beperkt tot donuts en andere vormen van fastfood.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]