Canada Only

Een must-see op de Florida Keys: John Pennekamp Coral Reef State Park

John Pennekamp Coral Reef State Park - Stephen Frink via Florida Keys News Bureau
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

John Pennekamp Coral Reef State Park ligt op het eiland Key Largo en staat bekend om zijn koraalriffen én een gigantisch Christus-beeld – diep in de zee.

Plannen om naar Florida te gaan? Dan mag je The Keys eigenlijk niet missen.

Deze eilandengroep in de staart van The Sunshine State is een aaneenschakeling van zonnige, subtropische topbestemmingen – en Key Largo is geen uitzondering. Dat is het eerste eiland dat je tegenkomt wanneer je vanuit Miami all the way naar Key West rijdt.

Nu is zwemmen en snorkelen langs de Florida Keys min of meer overal een aanrader, maar eh. Als je het écht goed wilt doen, ga je naar het John Pennekamp Coral Reef State Park. Op Key Largo, dus.

[themify_layout_part id=34692]

Wat is het John Pennekamp Coral Reef State Park?

Het staatspark is met recht een van de coolste natuurparken in heel Florida. Omdat je er uitstekend kunt afkoelen van Florida’s hoge temperaturen, natuurlijk. Maar vooral omdat de absolute hoogtepunten zich onder het water bevinden.

Het State Park staat namelijk bekend om zijn koraalriffen, waaronder het Molasses Reef, en het bijbehorende onderwaterleven. En dat kun je op verschillende manieren zien.

[themify_layout_part id=33973]

Wat is er te zien in dit natuurgebied?

De meest voor de hand liggende manier is aan de hand van een snorkeltour. Deze tours vertrekken meerdere malen per dag en alle benodigdheden zijn binnen het park te huur. Een ideale wijze om de prachtige koraalriffen te zien.

Wil je echter nóg ietsje dichterbij komen? Ga dan mee met een duiktour. Je ziet dan niet alleen de riffen van dichtbij, maar ook Key Largo’s meest bijzondere gewaarwording: Christ of the Abyss.

Christ of the Abyss is een enorme beeltenis van Christus die zich op de bodem van de zee bevindt. Hij is hier via wat omzwervingen terechtgekomen: het beeld komt oorspronkelijk uit Italië. Fun fact: ook daar stond ‘ie op de bodem van de – in dit geval – Middellandse Zee.

Het beeld symboliseert alle overledenen die hun leven op zee zijn verloren.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe kom ik hier?

John Pennekamp Coral Reef State Park bezoeken? Dat kan. Volg de borden vanuit Key Largo óf zet dit adres in je GPS: 102601 Overseas Highway in Key Largo, Florida

John Pennekamp Coral Reef State Park - Stephen Frink via Florida Keys News Bureau
Foto: Stephen Frink via Florida Keys News Bureau

[themify_layout_part id=34047]