Canada Only

Bij deze juwelier in New York halen je favoriete rappers al hun sieraden

New York City
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Heb je het je ooit afgevraagd waar die gigantische kettingen, extravagante armbanden en andere juwelen in videoclips vandaan komen? Well – here’s the answer!

Veel exemplaren komen namelijk van Eva Sam, a.k.a. A$AP Eva. Eva doet al jaren zaken met rappers en andere muzikanten in haar zaak Popular Jewelry. Haar krantenschare bestaat momenteel onder meer uit Beyoncé, Cee Lo Green en, haar naamgever, A$AP Rocky.

Popular Jewelry is een klein zaakje aan Canal Street, Manhattan. Locals kennen het als Rapper’s Favorite Jewelry Store. Het is een familiebusiness die haar deuren in 1988 opende. Eva zelf woonde toen pas een paar jaar in New York, nadat zij en haar familie emigreerden vanuit Macau.

Clientèle

Haar reputatie als dé juwelier voor rappers begon toen leden van de Wu-Tang Clan de knip trokken voor het nodige goud en zilver. Mond-op-mond-reclame leidde ertoe dat Popular Jewelry een begrip werd in de muziekindustrie. De huidige krantenschare is indrukwekkend. Rappers als Macklemore, Joey Bada$$ en A$AP Rocky staan naar verluidt in de rij. En niet alleen rappers: ook dancehall-artiest Elephant Man en R&B’er Cee Lo Green komen graag naar Canal Street. Zelfs Beyoncé is klant. Ze liet hier de kettingen maken die haar dansers tijdens de meest recente wereldtournee droegen.

Instagram

De familie Sam geeft aan werken met goud en zilver als passie te zien. Dat resultaat vaak in behoorlijk extravagante kettingen, mouthpieces en andere creaties. Precies hoe veel rappers het willen. Niet dat het Popular Jewelry alleen maar voor de wind gaat. In 2014 moest de zaak anderhalf jaar sluiten na een brand. Inmiddels is Popular Jewelry weer up and running. De zaken gaan, mede dankzij Instagram, er-rug goed.