Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Een raketlancering meemaken bij het Kennedy Space Center in Florida

kennedy space center
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Het Kennedy Space Center, gelegen op Merritt Island in Florida, is de thuisbasis van de NASA en een epicentrum van ruimtevaartactiviteiten. Hier kun je niet alleen meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis van de ruimtevaart, maar ook getuige zijn van een adembenemende raketlancering.

Een bezoek aan de thuisbasis van de NASA is trouwens veel meer dan alleen het zien van raketten. Je kunt een rondleiding krijgen door de Vehicle Assembly Building, een van de grootste gebouwen ter wereld waar raketten worden voorbereid voor lancering.

Een van de hoogtepunten is het Apollo/Saturn V Center, waar je een echte Saturn V-raket kunt bewonderen, het type raket dat astronauten naar de maan bracht.

 Lees ook Een aanrader voor je gezinsvakantie naar Orlando: Gatorland

kennedy space center

Dit is het Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center (KSC) werd opgericht in 1962 en heeft sindsdien een sleutelrol gespeeld in het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Van de historische Apollo-missies tot de huidige commerciële lanceringen, KSC is een symbool van menselijke vooruitgang en technologische innovatie.

De lanceerplatformen van het KSC hebben enkele van de meest iconische ruimtemissies in de geschiedenis gelanceerd, waaronder de Apollo 11-missie die de eerste mensen op de maan zette in 1969.

Zo maak je een raketlancering mee

Om een raketlancering mee te maken, is het belangrijk om vooruit te plannen. Controleer de lanceringskalender op de officiële website van het KSC voor de meest actuele informatie over geplande lanceringen.

Bij populaire lanceringen, zoals die van SpaceX of NASA, is het aan te raden om ruim van tevoren tickets te reserveren. Het centrum biedt verschillende kijkopties, van het complex zelf tot speciale kijkgebieden dichter bij de lanceerplatforms.

Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, want de verkeersdrukte kan aanzienlijk zijn op lanceringsdagen. Neem voldoende water, zonnebrandcrème en een verrekijker mee om het meeste uit je ervaring te halen.

kennedy space center

Zo kom je bij het Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center is gemakkelijk bereikbaar via de snelwegen van Florida. Vanaf Orlando is het ongeveer een uur rijden via de FL-528 E (Beachline Expressway).

Het adres van het KSC is: KSC Visitor Complex, Merritt Island.

Dit artikel wordt je aangeboden door het Kennedy Space Center.