Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Kerst in Central Florida: 5 alternatieve mogelijkheden

Florida Man
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    BEKIJK DE LICHTJES VAN HOMOSASSA

Het dorpje Homosassa zegt je waarschijnlijk niet veel. Toch wordt deze plaats een typisch voorbeeld van het échte Florida genoemd. Homosassa ligt op ongeveer een uurtje rijden van Orlando af, maar heeft een compleet andere sfeer. Rond de kerstdagen is het dorp, net als alle andere plaatsen in de Sunshine State, compleet in feeststijl. Waarom je dan juist hier heen moet? Vanwege het Ellie Schiller Homosassa Springs State Park. Hier vieren ze de Celebration Of Lights, waarbij het complete natuurpark op spectaculaire wijze wordt verlicht. De show is te zien van 19 december tot en met 26 december, behalve op Eerste Kerstdag.

2.    BEZOEK DE KERSTMAN IN INVERNESS

Homosassa is niet het enige staatspark waar op bijzondere wijze aandacht wordt besteed aan de feestdagen. Fort Cooper State Park in het nabijgelegen Inverness houdt eveneens een speciale ceremonie, inclusief optredens van (gospel)koren en de aanwezigheid van Santa Claus himself.

3.    GA DE RIVIER OP MET EEN KERSTBOOT

Citrus County is een natuurrijk gebied met een groot waternetwerk waar dagelijks grote en kleine boten doorheen varen. Rond de kerstdagen zijn de rivieren het domein van de zogenaamde kerstboten. Stap aan boord van de Homosassa Christmas River Boat en ervaar kerst zoals je het nog nóóit hebt gedaan: vanaf het water.

4.    SPOT DE KERSTBOTEN VANAF DE KADE

Een andere optie is de Crystal River Lighted Boat Parade. Deze bijzondere optocht wordt gehouden op 12 december en is een van de feestelijke hoogtepunten in Citrus County tijdens de maand december.

5.    MAAK KENNIS MET DE ZEEKOE

’s Winters is Citrus County hét verblijf van de beruchte manatee van Florida. Deze bijzondere beesten migreren eind oktober massaal naar de aanwezige waterbronnen van de Sunshine State, waar ze zich ook in de decembermaand ophouden. Wil je kerst vieren zónder kerstboten, -mannen en –lichtjes? Hou dan de manatee gezelschap in bijvoorbeeld de Three Sisters Springs.

ACCOMMODATIETIP

Geïnteresseerd in deze kerstactiviteiten? Huur dan een luxe vakantievilla of appartement in het nabijgelegen Van Der Valk Golf Resort! Bezoek de website voor méér informatie!