Canada Only

Kerst in New York City

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Richard Musch

Sommige items staan bij heel veel reizigers op de bucket list en moeten daar écht een keer af. Kerst vieren in New York is er een van: nergens is de decembermaand zó sfeervol als in The Big Apple. Mocht het er dit of volgend jaar ein-de-lijk van komen, dan zijn dit onze tips: deze bezienswaardigheden mag je echt niet missen!


Foto: NYC & Company/Julienne Schaer

DE ETALAGES

De kerstetalages in New York zijn een reden op zich om rondom de feestdagen naar de stad te komen. Heel bekend zijn de varianten van het warenhuis Macy’s (Herald Square/34th Street), maar ook langs Fifth Avenue vind je etalages die absoluut de moeite waard zijn. We noemen Lord & Taylor, Bergman Goodman en wederom Saks.


Foto: NYC & Company/Will Steacy

ROCKEFELLER CHRISTMAS TREE

Thuiskomen van een decemberreis naar New York en melden dat je de gigantische kerstboom bij het Rockefeller Center niet hebt gezien – dat kan natuurlijk niet. Deze tip is misschien een beetje voor de hand liggend, maar hij mag simpelweg niet ontbreken.


Foto: NYC & Company/Joe Buglewicz

DE SCHAATSBANEN

Schaatsen is mogelijk op meerdere plekken in de stad. Dé klassieker is de ijsbaan voor de deur van het Rockefeller Center, maar ook in Bryant Park doemt jaarlijks een behoorlijk grote variant op. Schaats je liever in Central Park? Ga dan naar Wollman Rink, aan de zuidoostelijke kant van het park. Liever als een echte New Yorker baantjes maken? Bezoek dan de Lasker Rink in Harlem.


Foto: NYC & Company/Julienne Schaer

FIFTH AVENUE

Schuin tegenover de gigantische kerstboom van het Rockefeller Center vind je het pand van Saks aan Fifth Avenue. Ga hier in december ’s avonds heen, want alleen dan komt de licht- en muziekshow die op de buitenkant van dit pand wordt geprojecteerd het beste tot haar recht. De show begint iedere tien tot vijftien minuten opnieuw: je kunt zo vaak heen als je wilt.


Foto: NYC & Company/Malcolm Brown

DE KERSTMARKTEN

Kerstmarkten vind je in de maand december op meerdere plaatsen in de stad. Het zijn verzamelingen van winterse kraampjes, een beetje zoals we dat hier ook kennen. Echter draait het de Amerikanen naast het shoppen voornamelijk om eten. De leukste markten vind je bij Bryant Park, Union Square en Herald Square.

Uit het Amerika Only Magazine