Afrika OnlyCanada Only

Kerst in Orlando’s The Wizarding World of Harry Potter start dit jaar op 12 november

Universal Orlando Resort - Universal Parks USA
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De pretparken van het Universal Orlando Resort vieren Kerstmis van 12 november 2022 tot 1 januari 2023. Daar hoort óók een frivool feest in het parkdeel The Wizarding World of Harry Potter bij.

De twee themaparken van het Universal Orlando Resort – Universal Studios Florida en Universal’s Islands of Adventure – zijn eigenlijk altijd de moeite waard. Toch is er een tijd van het jaar die terugkerende parkbezoekers doorgaans eensgezind aanwijzen als de beste.

…en dat is inderdáád het kerstseizoen. Het Universal Orlando Resort viert de feestdagen met allerlei epische festiviteiten die je nergens anders vindt. En het is allemaal inbegrepen bij je toegangskaartje.

[themify_layout_part id=34118]

Hoe ziet Kerst in The Wizarding World of Harry Potter eruit?

Het parkdeel dat jaarlijks het meest wordt opgedoft van allemaal, is het Harry Potter-gedeelte. 

Of gedeeltes – moeten we eigen zeggen. Zowel Universal Studios Florida als Universal’s Islands of Adventure beschikken tenslotte over een parkdeel gebaseerd op de populaire tovenaarsleerling. In Universal Studios Florida is Diagon Alley nagebootst; in Universal’s Islands of Adventure zijn dat Hogsmeade en Hogwarts.

Allen transformeren voor de feestdagen op magische wijze met allerlei themadecoraties, slingers en lichtjes. Gasten kunnen daarnaast genieten van speciale optredens van onder meer het Hogwarts Frog Choir en Celestina Warbeck: ‘de populairste zangsensatie van de tovenaarswereld’.

[themify_layout_part id=33973]

Wat is het hoogtepunt?

Het hoogtepunt? Dat is waarschijnlijk The Magic of Christmas at Hogwarts Castle. Een spectaculaire projectieshow op de façade van Hogwarts, inclusief personages uit de films.

[themify_layout_part id=37739]

Wat doet het Universal Orlando Resort nog meer aan Kerst?

Zoals gezegd: The Wizarding World of Harry Potter is niet het enige parkdeel dat in aanloop naar de feestdagen wordt uitgedost. Elders in de parken vind je onder meer een kerstboom van 80 meter hoog, de muzikale voorstelling Grinchmas Who-liday Spectacular en – op specifieke momenten – de optocht Macy’s Holiday Parade. Dit is een optocht met levensgrote ballonnen uit films als Despicable Me, Shrek en Madagascar.

Universal Orlando Resort - Universal Parks USA
Foto: Universal Parks USA

[themify_layout_part id=34047]