Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De kerstboom van New York is aangekomen in de stad

Rockefeller Center Christmas Tree - Courtesy of Tishman Speyer via NYC & Company
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hij staat weer op zijn vertrouwde plekje voor de deur van het Rockefeller Plaza. De lichtjes in de boom gaan op 30 november aan.

Voor veel New Yorkers is het dé officieuze aftrap van het feestseizoen: de aankomst van de Rockefeller Christmas Tree.

Op zaterdag 12 november was het weer zover. Onder het toeziend oog van vele geïnteresseerden werd de 25 meter hoge Noorse spar Manhattan ingereden.

De stoet eindigde bij het Rockefeller Plaza. Daar wordt hij deze maand voorzien van onder meer duizenden lichtjes en een kristallen ster.

[themify_layout_part id=34268]

Waar komt de Rockefeller Christmas Tree vandaan?

De naar verluidt 90-jarige boom werd op dinsdag 8 november in Queensbury, New York omgehakt en op een truck geladen. Hij maakte daarvandaan een trip van ruim 320 kilometer naar New York City, New York.

Het uitkiezen van de perfecte boom is het werk van de zogenoemde Tree Scout. Het is zijn of haar jaarlijkse taak om op zoek te gaan naar een exemplaar dat de perfecte verhoudingen heeft om als Rockefeller Christmas Tree te functioneren.

Soms moet de Scout daarvoor naar andere staten, zoals Massachusetts en Vermont. Dit jaar komt de Rockefeller Christmas Tree echter uit de staat New York.

De boom van dit jaar is bijna 25 meter hoog en heeft een diameter van 15 meter.

[themify_layout_part id=34170]

Wanneer wordt de boom verlicht?

De enorme boom wordt momenteel behangen met ruim vijftigduizend lichtjes en een ster bestaande uit drie miljoen Swarovski-kristallen. De lichtjes gaan op woensdag 30 november voor het eerst aan tijdens de zogenoemde Lightning Ceremony.

De boom wordt na de feestdagen gemalen en gedoneerd aan Habitat for Humanity. Dat is een non-profit-organisatie die zich inzet voor de huizenbouw voor onder meer daklozen.

Bron: NPR

Rockefeller Center Christmas Tree - Courtesy of Tishman Speyer via NYC & Company
Foto: Courtesy of Tishman Speyer via NYC & Company

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]