Canada Only

Deze kerstmarkt in Chicago is een van de populairste in héél Amerika

Christkindlmarket - Eric James Walsh via Choose Chicago
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Christkindlmarket in Chicago’s Daley Plaza is misschien wel de meest Europese kerstmarkt buiten Europa.

Het is december en dus is vrijwel iedere Amerikaanse stad tijdelijk voorzien van de nodige kersttaferelen. San Francisco heeft de Macy’s Great Tree – en een ijsbaan. New York City heeft de Rockefeller Christmas Tree – en een ijsbaan.

Chicago heeft – well – óók een kerstboom en een ijsbaan, maar het is hier vooral een kerstmarkt die de show steelt. Hij luistert naar de moeilijk uitspreekbare naam Christkindlmarket.

[themify_layout_part id=34468]

Wat is de Christkindlmarket?

De Christkindlmarket is een gratis toegankelijke kerstmarkt in de vorm van tientallen houten kraampjes die de meest uiteenlopende spullen en specialiteiten verkopen. Koekoeksklokken en glühwein, bijvoorbeeld. Items die je eerder in Oberhausen of iets dergelijks verwacht.

De kerstmarkt heeft sowieso een beetje een Duitse uitstraling – en dat is geen toeval. Hij is namelijk gebaseerd op de Christkindlmarket die in de zestiende eeuw in het Duitse Nuremberg werd gehouden. 

Chicago’s Christkindlmarket focust zich onder meer op de verkoop van cadeau-artikelen van een nét iets betere kwaliteit dan op je gemiddelde kerstmarkt.

[themify_layout_part id=34170]

Waar komt de Christkindlmarket vandaan?

De Chicago-versie van de Christkindlmarket werd voor het eerst georganiseerd in 1995 als initiatief van de German American Chamber of Commerce of the Midwest Inc. – noem ze maar gewoon GACC Midwest. 

Deze organisatie zocht destijds een manier om de handel tussen Amerika en Duitsland te verbeteren. Gezien het feit dat de Christkindlmarket sindsdien een jaarlijks terugkerende traditie is, lijkt die opzet aardig te zijn gelukt.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik de Christkindlmarket?

Zien? Je vindt de Christkindlmarket tot en met 24 december op Daley Plaza. Dat ligt dichtbij andere bekende highlights in Chicago, zoals de Cloud Gate a.k.a. The Bean en de Willis Tower.

Het adres: 50 West Washington Street in Chicago, Illinois.

Christkindlmarket - Eric James Walsh via Choose Chicago
Foto: Eric James Walsh via Choose Chicago
Christkindlmarket - Eric James Walsh via Choose Chicago
Foto: Eric James Walsh via Choose Chicago

[themify_layout_part id=34047]