Kings Canyon National Park

Ze liggen zo dicht bij elkaar dat de Amerikaanse National Park Service (NPS) maar heeft besloten ze als één te beheren. Sequoia National Park en Kings Canyon National Park zijn twee populaire bestemmingen in Californië. De meeste reizigers? Die gaan naar de hoge bomen van eerstgenoemde. Toch zonde. Kings Canyon National Park heeft ook meer dan genoeg must sees om je minimaal een dag zoet te houden. Amerika’s diepste ravijn, bijvoorbeeld.

Direct naar
Kings Canyon National Park bezoeken
Dit mag je niet missen in Kings Canyon National Park
Kings Canyon National Park weer

Kings Canyon National Park 2 - Myles McGuinness via Visit CaliforniaFoto: Myles McGuinness via Visit California

Kings Canyon National Park bezoeken

Het park grenst direct aan Sequoia National Park. De twee parken zijn zodoende goed met elkaar te combineren. Kings Canyon National Park heeft qua uiterlijk wel iets weg van de Yosemite Valley in Yosemite National Park, verder op in Californië. Je vindt er granieten van honderden meters hoog, woeste bergstromen, watervallen en hoge dennen. Je vindt hier geen absoluut hoogtepunt als de Half Dome. Neemt niet weg dat het een perfecte bestemming voor iedereen die de natuur van Yosemite National Park wil zien zónder de massa’s toeristen.

Kings Canyon

De Kings Canyon zelf ligt in het parkdeel Cedar Grove. Het is de diepste ravijn van Amerika – zo’n 2,5 kilometer diep. De Canyon is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bryce en de Grand Canyon, niet goed van bovenaf te zien. De meeste bezoekers gaan namelijk naar de bodem van de Kings Canyon. Dit doe je door de borden richting Cedar Grove te volgen. Loop vanaf hier de Zumwalt Meadow Trail voor een korte wandeling langs de mooiste delen van de Canyon.

Grand Grove

Het nabijgelegen Sequoia National Park staat bekend om haar gigantische bomen. Dat neemt niet weg dat je ook in dit park de nodige exemplaren vindt. Deze zie je in een ander parkdeel. Grand Grove is een gebied op meer dan twee kilometer hoogte – langs de General’s Highway. Het vochtige parkdeel is thuis voor veel sequoia’s. Wil je er zoveel mogelijk zien? Zet dan je auto aan de kant en verken het park per voet. De meeste exemplaren staan namelijk niet in de buurt van de weg.


Kings Canyon National Park 2 - Michael Lanza via Visit CaliforniaFoto: Michael Lanza via Visit California

Dit mag je niet missen in Kings Canyon National Park

Maak een wandeling door de Kings Canyon

Ben je fan van Yosemite National Park? Dit park voldoet dan ook absoluut aan je wensen. De mooiste plek in het park is ongetwijfeld de Kings Canyon zelf. Trek minstens een dagdeel uit voor een wandeling door Amerika’s diepste ravijn – bij voorkeur de Zumwalt Meadow Trail.

Zet je auto of camper aan de kant en ga op zoek naar sequoia’s.

Zulke grote bomen zijn lastig te missen, maar je moet er wel de auto voor parkeren. De meeste exemplaren vind je namelijk ver van General’s Highway.

Combineer het park met Sequoia National Park

De twee parken liggen zo dicht bij elkaar dat de NPS ze als één beheert. Een uitstekende combinatie tijdens je trip door het Amerikaanse westen.


Kings Canyon National Park - Michael Lanza via Visit CaliforniaFoto: Michael Lanza via Visit California

Kings Canyon National Park weer

Het Kings Canyon National Park weer ziet er per maand zo uit:
Januari – Maart Rond de 5 graden Celsius. Veel neerslag.
April Rond de 10 graden Celsius. Weinig neerslag.
Mei Rond de 15 graden Celsius. Weinig neerslag.
Juni Rond de 20 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Juli – Augustus Rond de 25 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
September Rond de 20 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Oktober Rond de 15 graden Celsius. Weinig neerslag.
November Rond de 10 graden Celsius. Veel neerslag.
December Rond de 10 graden Celsius. Veel neerslag.

Door Boy

Boy Tijbosch is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.