Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Het is extreem koud in Amerika en Canada – met een gevoelstemperatuur van -50ºC

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De barre weersomstandigheden komen voor in het westen van Canada en het midden van de Verenigde Staten. De kou in Amerika kan gevolgen hebben voor je reis.

Nu is het in staten als Minnesota en provincies als Alberta wel vaker koud in de winter. Maar zo erg als nu het geval is, zien ze het hier maar zelden. Ter illustratie: in de Canadese stad Edmonton was het 52 jaar geleden dat ze voor het laatst een temperatuur lager dan -40ºC hadden gezien…

Het helpt daarbij ook niet echt mee dat de bizar lage temperaturen gepaard gaan met de nodige sneeuwstormen. Windstoten van 90 kilometer per uur zorgen ervoor dat de gevoelstemperatuur nóg lager ligt. Naar buiten gaan wordt daarmee levensgevaarlijk. Je huid kan, bij blootstelling aan de weersomstandigheden, al binnen enkele minuten bevriezen.

Lees ook Vier de winter tijdens het Saint Paul Winter Carnival in Minnesota!

Kou in Amerika
Lane Pelovsky (Courtesy of Meet Minneapolis)

Hoe wordt de kou in Amerika veroorzaakt?

Verschillende delen van Canada en de Verenigde Staten hebben ’s winters te maken met arctische lucht uit het poolgebied. Dit zorgt jaarlijks voor temperaturen die ver onder het nulpunt liggen.

De reden dat de temperaturen dit jaar nóg lager zijn, heeft te maken met de eerder genoemde sneeuwstormen die tegelijkertijd plaatsvinden. De combinatie daarvan zorgt voor de gevaarlijke situatie waar beide landen nu mee te maken hebben.

Kortingscode! Huur een auto bij Alamo en gebruik de code ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op het eindbedrag.

Kou in Amerika

Waar zijn de temperaturen het koudst?

De weersomstandigheden zijn momenteel het slechtst in het westen van Canada en in het midden van de Verenigde Staten. Het gaat dan om staten als Iowa, Michigan, Nebraska, Oregon en Wisconsin.

Plannen om naar Amerika te gaan? Check Skyscanner voor de voordeligste vliegtickets, Trivago voor de goedkoopste hotels en GetYourGuide voor deals voor activiteiten.

Kou in Amerika
Colin Way via Tourism Calgary

Heeft de kou in Amerika gevolgen voor mijn reis?

Plannen om die kant op te gaan? Hou dan rekening met mogelijke gevolgen. 

Zo zijn er verschillende vluchten geschrapt. Dat is bijvoorbeeld het geval op de luchthaven van Chicago, waar 7.500 vluchten zijn geannuleerd. Daarnaast zijn er veel autowegen onbegaanbaar.

We raden het je in dat geval aan om contact te zoeken met je vliegmaatschappij.

Bronnen: NOS en De Volkskrant