Canada Only

Kun je ook met de boot naar Amerika?

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Varend naar de VS is zeker een mogelijkheid. Antwoord op al je vragen over deze bijzondere overtocht vind je hier!

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

Krappe stoelen, vieze maaltijden en lange vluchttijden zijn zomaar wat redenen om te stellen dat vliegen niet ideaal is. Is er een alternatief? Zeker: je kunt de boot pakken naar jouw favoriete vakantiebestemming – er zijn meerdere partijen die deze dienst aanbieden. Wees gewaarschuwd: het is niet erg aantrekkelijk.

WAT KOST ZO’N OVERTOCHT?

Dat ligt eraan met wanneer je vaart en wat je voorkeuren zijn. Ga je in december en heb je genoeg aan een eenvoudige binnenhut, dan betaal je zo’n 750 euro. Huur je middenin het hoogseizoen een Queen Suite, dan leg je 3000 neer. Algemeen wordt beweerd dat je per persoon gemiddeld 1700 euro kwijt bent. Dat is overigens alléén voor een one-way!

WAT ZIJN DE VERTREK- EN AANKOMSTPLAATSEN?

De boot naar Amerika vertrekt vanaf Southampton en komt aan in New York. Het is daarmee nog een hele kunst om eerst in Engeland te komen.

HOE LANG DUURT DE REIS?

Veel schepen nemen tegelijkertijd ook een berg vracht mee, waardoor je er ongeveer zeven dagen over doet. Zekerheid heb je nooit: er zijn voorbeelden van boten die tien dagen over dezelfde tocht deden. Boek je hotel nog maar even niet…

VERTREKKEN DE BOTEN REGELMATIG?

Dat ligt eraan wat je verstaan onder regelmatig. De Queen Mary vertrekt op 3 mei 2015, maar gaat daarna pas weer op de 27e.

KAN IK WERKEN AAN BOORD ZODAT IK NIET HOEF TE BETALEN?

Dit lijkt misschien een rare vraag, maar dertig jaar geleden was het de normaalste zaak van de wereld als reizigers aan boord aan de slag gingen. Tijden zijn nu veranderd: veel schippers kunnen zelf niet eens aan werk komen. Dus nee, dit kan niet.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]