Afrika OnlyCanada Only

Je kunt dus ook, in plaats van een hotel of appartement, je eigen eiland op de Florida Keys huren

Florida - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Of je nu in een motel, hotel of Holiday Inn slaapt: Amerika is indrukwekkend. Maar wil je écht een vakantie om nooit meer te vergeten? Huur dan je eigen eiland. Op AirBnB vind je verschillende Florida Keys die in z’n geheel te huur staan. En opvallend genoeg hoeft dat ook helemaal niet zoveel te kosten…

Eiland 1

Pretty Joe Rock is zo’n Key die als eiland te huur staat. Je vindt het door water omringde stukje lang nabij het plaatsje Marathon. Het enige huis op Pretty Joe Rock kan tot zeven gasten huisvesten. De villa is daarnaast onlangs vernieuwd. Hoe je er komt? Door een afspraak te maken met de eigenaar in het nabijgelegen Marathon. Je krijgt dan de sleutel én een boot mee, waarmee je zelfstandig naar het eiland vaart. Kosten: €610 per nacht. Deel het door zeven man en je hebt hetzelfde tarief als dat van een gemiddeld hotel.


Eiland 2

Heb je meer te besteden dan dit bedrag? Dan staat ook dit eiland te huur. Kosten: €1.352 per nacht. Het grote voordeel is dat dit landgoed dichter bij Key West ligt. Ook kun je er één extra gast op kwijt.


Eiland 3

Zoek je iets meer low-budget? Dan is deze Key iets voor jou. Voor een luttele €436 per nacht mag je zelfs je huisdieren meenemen. Ook op dit eiland zijn zeven slaapplaatsen. Hou er wel rekening mee dat mensen hier voor hun rust komen: na 20:00 moet het stil zijn. Ja – zelfs als er in de wijde omtrek eigenlijk helemaal geen andere mensen zijn.


Eiland 4

Moet ik per se naar The Keys om een eigen eiland te huren? Nee. Dit is Crescent Island aan de westkust van Florida. Vlakbij Sanibel Island – om precies te zien. Wie €676 per nacht betaalt, mag tot negen andere vakantiegangers met zich meenemen.

Naar één van deze eilanden? Kijk dan bij TUI, Vliegtickets.nl of World Ticket Center voor voordelige vliegtickets naar Miami. Een losse huurauto boeken kan bij Holiday Cars.