La Jolla San Diego

Maak kennis met La Jolla San Diego. Een zomerse voorstad van een toch al zonnige bestemming. Je vindt met zon, zee en de La Jolla Cove alle ingrediënten voor een topvakantie in Californië. De plaats heeft ook ook een exclusief, maar sfeervol centrum. De Walmarts en grote malls zijn hier vervangen door chocolatiers, kunstgalerijen en meditatiecentra.

Direct naar
La Jolla San Diego bezoeken
La Jolla Cove
Dit mag je niet missen in La Jolla San Diego
La Jolla San Diego weer

La Jolla San Diego - Max Whittaker via Visit CaliforniaFoto: Max Whittaker via Visit California

La Jolla San Diego bezoeken

San Diego is Southern California op haar allerbest. De stranden van Coronado, de musea in Balboa Park en de clubs en restaurants in The Gaslamp Quarter maken de stad een bestemming die véél relaxter oogt dan bijvoorbeeld Los Angeles. De voorstad La Jolla is een bestemming waar Cali’s strandcultuur meer dan tot haar recht komt – op verschillende manieren.

The Children’s Pool

Een van de meest bijzondere bestemmingen in La Jolla San Diego is The Children’s Pool. Dit strand is ook bekend onder de naam Casa Beach. Men bouwde hier ooit een zeewering om het zwemmen voor kinderen veiliger te maken – vandaar de naam. De kust werd daardoor echter populairder onder zeehonden dan bij badgasten.

The Children’s Pool is vandaag de dag geliefd onder beiden. Het wordt je afgeraden om hier, vanwege de dieren, het water in te gaan. Het is desondanks een fantastische bestemming voor iedereen die de dieren van dichtbij wil zien.

Prospect Street

Het luxueuze centrum van het plaatsje is nog zo’n populaire hot spot onder reizigers. Dit centrum ligt vlakbij de kust. De hoofdstraat is Prospect Street. Deze straat staat bekend om haar exclusieve winkels en luxe galerijen. Prospect Street heeft ergens wel iets weg van Beverly Hills, hoewel de uitstraling ook erg Europees is. Meer winkels en restaurants vind je langs het nabijgelegen Girard Avenue.

Stranden

Deze bestemming bezoeken doe je natuurlijk ook omdat het dé plek is om je handdoek uit te rollen. De wijk heeft daarvoor verschillende stranden. Het eerder genoemde Casa Beach is er een van – hoewel je hier dus niet kunt zonnen. Dat kan beter bij Windansea Beach of La Jolla Beach.


La Jolla CoveLa Jolla Cove

De La Jolla Cove is een van de meest bijzondere stranden van San Diego en omstreken – en dat zegt veel als je ook The Children’s Pool in je bezit hebt. De Cove is een klein, rotsachtig strand omringd door kliffen. Het is geen strand waar je lekker gaat liggen – de omgeving heeft nogal veel grind. De verschillende grotten maken er, in combinatie met het felblauwe water, wel een uiterst fotogenieke bestemming van. Gezwommen, gesnorkeld en gedoken wordt hier wél. Een populaire spot voor de locals en een van de absolute must sees.


La Jolla San DiegoFoto: Max Whittaker via Visit California

Dit mag je niet missen in La Jolla San Diego

Bekijk de zeehonden van Casa Beach

Zwemmen is er onmogelijk geworden, maar de dieren maken een hoop goed. Mis het niet als je in de buurt bent.

Snorkel langs het strand van de La Jolla Cove

Een van de allermooiste bestemmingen van San Diego is de La Jolla Cove in dit gelijknamige stadsdeel. Neem je duikbril mee – het onderwaterleven ziet er ook prachtig uit.

Slenter door het exclusieve centrum

De winkels en restaurant van Prospect Street liggen misschien iets buiten je budget. Neemt niet weg dat het een sfeervolle straat vlakbij het strand is. Een aanrader.


La Jolla San Diego - David Collier via Visit CaliforniaFoto: David Collier via Visit California

La Jolla San Diego weer

Het weer in La Jolla San Diego ziet er per maand als volgt uit:
Januari – Februari Rond de 20 graden Celsius. Gemiddelde neerslag.
Maart Rond de 20 graden Celsius. Weinig neerslag.
April Rond de 20 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Mei Rond de 20 graden Celsius. Geen neerslag.
Juni – Augustus Rond de 25 graden Celsius. Geen neerslag.
September – Oktober Rond de 25 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
November – December Rond de 20 graden Celsius. Weinig neerslag.

Door Boy

Boy Tijbosch is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.

Latest posts by Door Boy (see all)