Canada Only

Verken Lakeland in Florida, een betoverende merenstad

Lakeland
Visit Central Florida
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Welkom in Lakeland – waar de naam al verklapt dat je aan het water zit. Lakeland, een stad in Florida die haar identiteit ontleent aan de talloze meren die haar omringen, verwelkomt je om de verfrissende briesjes van het water te voelen en zo een moment van rust en verwondering te vinden.

➔ Lees ook Vergeet het feesten: kies voor de sport in Miami!

Lakeland
Visit Central Florida

Dit is Lakeland, Florida

Lakeland, gelegen in het hart van Florida, is een betoverende stad die haar naam ontleent aan de vele meren die het gebied omringen. De stad trekt zowel toeristen als locals aan. Het schilderachtige landschap en de warme gastvrijheid maken Lakeland een bestemming die het hele jaar door de moeite van het bezoeken waard is. Én het weer zit ook meestal erg mee!

Met meer dan dertig meren binnen de stadsgrenzen heeft Lakeland een overvloed aan natuurlijke pracht. Deze meren, zoals Lake Hollingsworth, Lake Mirror en Lake Parker zijn niet alleen mooi om te beschouwen, maar bieden ook veel activiteiten.

Wat Lakeland echt bijzonder maakt, is de warme gemeenschapsgeest die hier heerst. Lokale evenementen zoals festivals, markten en concerten brengen mensen samen en creëren een gevoel van verbondenheid en trots onder de inwoners.

➔ Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de omgeving van Lakeland.

Visit Central Florida

Dit kan je verwachten van Lakeland

Het verkennen van de vele meren is een must, of het nu gaat om vissen, kajakken of gewoon genieten van een ontspannen picknick aan het water. Maar het historische centrum van Lakeland is ook zeker een bezoek waard. De stad biedt een charme die doordrenkt is van geschiedenis, met prachtige architectuur, gezellige cafés en unieke boetieks om te verkennen.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Lakeland is het prachtige Lake Mirror, omringd door weelderige tuinen en majestueuze fonteinen.

Het Polk Museum of Art is een must-visit voor kunstliefhebbers, met een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken. Voor liefhebbers van geschiedenis biedt het Florida Air Museum fascinerende tentoonstellingen over de rijke luchtvaartgeschiedenis van de regio.

➔ Auto nodig? Plannen om naar de Sunshine State te gaan? Boek je huurauto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op je eindbedrag.

Visit Central Florida

Zo bereik je Lakeland, Florida

Lakeland ligt in het midden van Florida en is hierdoor goed bereikbaar. Vanaf Orlanda en Tampa rij je in ongeveer 45 minuten naar Lakeland, en vanaf Miami bereik je de stad in drie tot vier uur.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Lakeland Linder International Airport en Tampa International Airport, beiden op korte rijafstand van het stadscentrum.

Meer lezen? Check onze boeken over The States in de webshop!