Canada Only

Lanesboro, Minnesota verwelkomt je met een warme sfeer!

Explore Minnesota
Michelle de Vos

Michelle de Vos

In het hart van Minnesota, weg van de drukte van de grote steden, ligt het charmante stadje Lanesboro. Hier lijkt de tijd langzamer te gaan en de sfeer warmer te zijn. Dus spring in de auto en volg de kronkelende wegen van Minnesota naar deze verborgen schat, waarbij je onderweg de prachtige landschappen bewondert.

➔ Lees ook Lutsen: de perfecte mix van natuur en avontuur

lanesboro
Explore Minnesota

Dit is Lanesboro, Minnesota

Lanesboro, een historisch stadje in Fillmore County, Minnesota, staat bekend om zijn prachtige ligging aan de oevers van de Root River. Oorspronkelijk opgericht in de negentiende eeuw, bloeide Lanesboro op als een belangrijk centrum voor handel en landbouw.

Tegenwoordig behoudt het zijn historische charme met goed bewaard gebleven gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk en een ontspannen, vriendelijke sfeer.

lanesboro
Explore Minnesota

Dit kan je verwachten van de stad

Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn er verschillende galerijen en kunstenaarsstudio’s om te verkennen, waar lokale ambachtslieden hun ambachten tentoonstellen.

De Root River, die zachtjes door de stad meandert, is een speeltuin voor avonturiers. Peddel stroomafwaarts op een kano of kajak en laat je betoveren door de schoonheid van de omgeving. Of verken de paden van het Root River State Trail te voet of per fiets en laat je verrassen door adembenemende uitzichten en rustige plekjes om te pauzeren.

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis kan je een bezoekje brengen aan het Lanesboro Museum. Hier kun je een kijkje nemen in het verleden van de stad.

lanesboro
Explore Minnesota

Zo kom je in Lanesboro

Lanesboro ligt in het zuidoostelijke deel van de staat Minnesota. Het stadje is gelegen in Fillmore County, dat deel uitmaakt van het zogenaamde Driftless Area, een regio die bekend staat om zijn schilderachtige landschappen en ongerepte natuur.

Gelukkig is Lanesboro niet moeilijk te bereiken. Je kunt er met de auto naartoe rijden via de schilderachtige wegen van Minnesota. Het stadje ligt op ongeveer twee uur rijden ten zuidoosten van Minneapolis-St. Paul, waardoor het een perfecte bestemming is voor een dagje uit of een weekendje weg.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.