Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Las Vegas heeft een GRATIS flipperkastmuseum met méér dan 150 apparaten

Flipperkast - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Pinball Hall of Fame op de Las Vegas Strip is een must see voor liefhebbers en een trip terug in de tijd voor alle andere bezoekers.

Aan het zuidelijke eind van de Las Vegas Boulevard a.k.a. The Strip vind je iets dat zichzelf omschrijft als ‘de grootste verzameling flipperkasten voor zover bekend’. 

De Pinball Hall of Fame is een initiatief van mensen die zichzelf pinheads noemen: nogal fanatieke verzamelaars van Amerika’s vreemdste, tofste en meest bijzondere pinball machines. En iedereen is welkom om ze te bekijken.

[themify_layout_part id=34188]

Wat voor flipperkasten zijn er?

Het assortiment bestaat zodoende uit old school-varianten die menig Amerikaan zich nog wel herinnert uit zijn of haar jeugd. Je ziet er echter ook tafels die juist uiterst modern zijn – voorzien van de nieuwste technieken.


Wéér andere flipperkasten hebben een design dat nergens anders is te vinden. Kortom – van alles voor iedereen die dergelijke machines een warm hart toedraagt.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe is de Pinball Hall of Fame ontstaan?

Mastermind achter dit alles is Tim Arnold: actief lid van de Las Vegas Pinball Collectors Club – en ja, dat is blijkbaar echt een ding. Hij had ooit een bedrijf genaamd Pinball Pete’s in Michigan, maar besloot zijn business in de jaren negentig naar Las Vegas te verkassen.

De eerste versie van de Pinball Hall of Fame stamt uit 2009 en bevond zich toen nog op Flamingo Road. Hij is in 2021 verplaatst naar zijn huidige locatie aan het zuideinde van de Las Vegas Strip.

[themify_layout_part id=37739]

Kan ik de Pinball Hall of Fame bezoeken?

…natúúrlijk kun je de Pinball Hall of Fame bezoeken! Dat kan iedere dag tussen 11:00 en 21:00. 

Het mooiste aan dit alles – voor ons gierige Hollanders? Het museum is gratis. Je moet wél betalen als je op een van de flipperkasten wilt spelen, maar die prijzen zijn meestal ook nog wel te overzien.

Bron: Travel Nevada

[themify_layout_part id=34047]