Afrika OnlyCanada Only

Leuk: déze roadtrip door het Amerikaanse Zuidwesten is speciaal bedoeld voor gezinnen met kids!

Leuk- déze roadtrip door het Amerikaanse Zuidwesten is speciaal bedoeld voor gezinnen met kids! - Unsplash

Gigantische sequoia’s in Californië, Wild West-taferelen in Utah en natúúrlijk de Grand Canyon. Bekijk het allemaal met deze gave roadtrip van Amerika-specialist Tioga Tours.

Een reis maken met jonge kinderen is absoluut niet onmogelijk. Het vereist alleen een iets andere voorbereiding dan gebruikelijk.

Je trekt misschien méér tijd uit voor bestemmingen waar je – normaal gesproken – minder aandacht voor zou hebben. We noemen bijvoorbeeld dierentuinen en pretparken, hoewel ook jonge Amerika-reizigers zich doorgaans uitstekend vermaken in parken als Yosemite National Park.

Daarom heeft Amerika-specialist Tioga Tours de roadtrip Kids Go West ontwikkeld. Een camperreis langs alle hoogtepunten in het Amerikaanse Zuidwesten, maar met een op gezinnen gerichte insteek.

We nemen je hieronder mee langs de complete route!

Los Angeles Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Los Angeles en San Diego

Kids Go West start in Los Angeles. De stad waar je jullie camper ophaalt en die bekendstaat om bestemmingen als de Walk of Fame en Hollywood.

Het is óók een bestemming waar het barst van de pretparken. Universal Studios Hollywood, Knott’s Berry Farm en de twee parken van het Disneyland Resort zijn hier slechts voorbeelden van.

Rij vanuit L.A. door naar San Diego: een behoorlijk onderschatte stad in het westen van The States. Je vindt hier de toffe, Mexicaans aanvoelende wijk Old Town, maar ook – komen ze weer – nóg meer pretparken. Aanraders zijn SeaWorld en de San Diego Zoo: een van de grootste en leukste dierentuinen van de VS.

Lake Havasu Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Lake Havasu en Sedona

De eerste, relatief lange route van de trip brengt je naar Lake Havasu. Dit kunstmatige meer heeft een kilometerslange oever en is ideaal om af te koelen van de warme temperaturen.

Een dag later rij je naar Sedona: een stad in Arizona omringd door interessante rotsformaties. Kids vermaken zich meestal uitstekend in Slide Rock State Park. Daar vind je namelijk een natuurlijke glijbaan – uitgesleten in de rode rotsen.

Grand Canyon National Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Nationale parken

Na Sedona maak je een begin met wat voor sommige reizigers dé highlights van het Amerikaanse Westen zijn: de nationale parken. En je start niet in het minste park, want Grand Canyon National Park staat als eerst op het menu. Je bezoekt de South Rim: immens populair – óók bij jonge reizigers.

Kids Go West loodst je, na Grand Canyon National Park, langs Bryce Canyon National Park én Zion National Park. Vergeet daarbij géén stop te maken bij andere natuurfenomenen die wellicht geen nationale parken, maar wel absoluut indrukwekkend zijn. 

Voorbeelden: Antelope Canyon, Lake Powell en de Horseshoe Bend.

Las Vegas Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Las Vegas

Vanuit Zion National Park is het ongeveer drie uur rijden naar Las Vegas. De gokstad lijkt in eerste instantie misschien een pretpark voor volwassenen, maar vergis je niet: er is ook voor kinderen véél te doen. Voorbeelden: de fonteinen van Bellagio, de piratenshow van Treasure Island en de flamingo’s in de lobby van – inderdaad – Flamingo.

Hét kinderhotel bij uitstek is Circus Circus. Je vindt tenslotte niet iedere dag een kindercircus en pretpark naast de receptie.

Sequoia & Kings Canyon National Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Sequoia & Kings Canyon en Yosemite National Park

Na Las Vegas gaat Kids Go West verder naar Sequoia & Kings Canyon National Park. Dat park staat bekend om zijn gigantische bomen: de sequoia’s. General Sherman is de grootste van allemaal en met zijn immense omvang iets dat kinderen absoluut niet willen missen.

Yosemite National Park heeft meer sequoia’s, maar ook fantastische uitzichten en wandelingen. De Mist Trail is met zijn 4,8 kilometer misschien iets te veel van het goede, maar een trip naar de machtige Yosemite Falls is met kinderen beter te doen. 

Hou er wél rekening mee dat deze waterval in de late zomer opgedroogd kan zijn. Ga in dat geval naar Bridal Veil Fall: toegankelijk via een wandeling van nog geen kilometer.

San Francisco Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

San Francisco

De roadtrip wordt afgesloten in San Francisco. Aanraders met kinderen: een citytour naar het dorpje Sausalito – aan de overkant van de baai – en natúúrlijk een bezoek aan het gevangeniseiland Alcatraz.

San Francisco Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Voorgestelde route

Dag 1 Los Angeles

Dag 2 Los Angeles

Dag 3 Los Angeles

Dag 4 Van Los Angeles naar San Diego

Dag 5 Van San Diego naar Lake Havasu

Dag 6 Van Lake Havasu naar Sedona

Dag 7 Van Sedona naar Grand Canyon National Park

Dag 8 Van Grand Canyon National Park

Dag 9 Van Grand Canyon National Park naar Page

Dag 10 Page

Dag 11 Van Page naar Bryce Canyon National Park

Dag 12 Bryce Canyon National Park

Dag 13 Van Bryce Canyon National Park naar Zion National Park

Dag 14 Van Zion National Park naar Las Vegas

Dag 15 Las Vegas

Dag 16 Van Las Vegas naar Lake Isabella

Dag 17 Van Lake Isabella naar Sequoia & Kings Canyon National Park

Dag 18 Van Sequoia & Kings Canyon National Park naar Yosemite National Park

Dag 19 Yosemite National Park

Dag 20 Van Yosemite National Park naar San Francisco

Dag 21 San Francisco

Dag 22 San Francisco

Deze reis boeken

Interesse in Kids Go West? Vraag gewóón een vrijblijvende offerte op bij onze vrienden van Tioga Tours. We hebben hierboven de basisroute omschreven, maar de reis is helemaal naar wens aan te passen. Je ontvangt je offerte binnen één werkdag – met een prijs binnen jouw budget.

Wil je meer weten over Tioga Tours en hun reisaanbod? Bezoek dan een van de gratis infodagen van de in Zwolle gevestigde organisatie. Kijk hier voor de meest recente data!

Dit is een gesponsord artikel.