Canada Only

Leuk: in Orlando staat een elektriciteitspaal met de oren van Mickey Mouse

Celebration - Public Domain via Wikimedia Commons
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en niet geheel verrassend staat het gevaarte vlakbij de ingang van The Walt Disney World Resort. Check hier hoe je het bijzondere fenomeen kunt spotten!

32 meter hoog in totaal, voorzien van een ring met een diameter van ruim 9 meter die Mickey’s hoofd moet voorstellen. Dat is de zogenoemde Mickey Mouse Power Pole in een notendop. Het is in ieder geval de meest opvallende elektriciteitspaal van Amerika. Denken we.

De Power Pole maakt deel uit van het Osceola Substation en voorziet indirect verschillende instanties in Orlando, Florida van stroom.

[themify_layout_part id=34118]

Waar staat de Mickey Mouse Power Pole?

De Mickey Mouse Power Pole staat langs de Interstate 4: een van de drukste snelwegen van Florida. Je ziet hem bijvoorbeeld wanneer je vanuit Downtown Orlando naar een van de kustplaatsen langs de Golf van Mexico rijdt.

Voor veel Amerikaanse toeristen is de Power Pole echter hét bewijs dat ze bijna op de plaats van bestemming zijn: Disney World.

Celebration

De Mickey Mouse Power Pole hoort officieel bij het dorp Celebration – en niet bij Disney World. Toch is de band met Disney niet te missen. Dat komt natúúrlijk door de vorm, maar ook vanwege Celebration.

Deze plaats is namelijk indirect een ideetje van Walt Disney zelf. Hij wilde ooit een modelstad oprichten, maar dat is er na zijn overlijden niet meer van gekomen. Celebration is echter qua stadsplanning wél een voortborduursel op Walts concept.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kan ik de elektriciteitspaal zien?

Wil je de paal zien? Dat kan, maar het is niet mogelijk om hier te stoppen. De Mickey Mouse Power Pole staat namelijk echt langs de snelweg en buiten het centrum van Celebration.

Je ziet hem het best door vanuit de hoofdingang van Disney World de World Drive te vervolgen. Deze weg komt uiteindelijk uit bij de Interstate 4. De Power Pole staat naast het deel waar beide wegen via een uitrit in elkaar overgaan.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]